MANER TIL KAMP:  Anne-Line Thingnes Førsund maner til kamp mot avfallsdeponi sammen med lokalbefolkningen i Vevring. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN
MANER TIL KAMP: Anne-Line Thingnes Førsund maner til kamp mot avfallsdeponi sammen med lokalbefolkningen i Vevring. Foto: TOR ERIK H. MATHIESENVis mer

«Fjorden får de aldri»

Trine Skei Grande (V) hevder hun har avtalt et nytt vaffelmøte med Jonas Gahr Støre (Ap). Denne gangen skal de snakke om fjordene. Et folkeopprør er på gang ved Førdefjorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

VEVRING/FØRDE/OSLO (Dagbladet): Venstre-leder Grande kom til Førde i går kveld for å snakke med partimedlemmer og andre som er interessert i regjeringens vedtak om å tillate etablering av deponi for avfall fra gruvedrift i Førdefjorden. Hele festsalen i Førdehuset ble fylt av engasjerte motstandere.

Folket rundt Førdefjorden nekter å akseptere tillatelsen som fredag ble gitt av regjeringen til Nordic Mining. Oslo-selskapet vil knuse Engebøfjellet og utvinne pigmentet titandioksid og samtidig føre avfallsmasser gjennom rør til bunnen av Førdefjorden. Det har skapt en alvorlig frykt for at avfallet skal havne i sjømaten.

- Jeg ble deprimert

- Det var en forferdelig dag på fredag. Jeg var på Gol, og ble deprimert. Det har alltid vært sånn at vi har ryddet opp i søppel og dritt i fjordene våre. Det har ofte skjedd mot flertallet i Stortingspolitikken, men med folket bak oss. Regjeringen har nå oppført seg som om de har flertall, men vi må forstå at dette ikke er slutten, men muligens starten på slutten. Vi må kjempe videre. Det finnes mange måter å gjøre det på, sier Skei Grande til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn