Fjordman: - Politiet har sjekket meg, min mobilbruk og pc

Bloggeren Peder Nøstvold Jensen, alias «Fjordman», avviser enhver skyld for terroren.

TIL INSPIRASJON FOR BREIVIK:  Screenshot fra nettsiden Gates of Vienna, hvor Peder Nøstvold Jensen, under pseudonymet «Fjordman», ofte har skrevet innlegg. Anders Behring Breivik leste hans meninger nøye. Foto: Faksimile / Scanpix
TIL INSPIRASJON FOR BREIVIK: Screenshot fra nettsiden Gates of Vienna, hvor Peder Nøstvold Jensen, under pseudonymet «Fjordman», ofte har skrevet innlegg. Anders Behring Breivik leste hans meninger nøye. Foto: Faksimile / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forsvareren til Anders Behring Breivik, Geir Lippestad, «mener at bloggeren Fjordman og hans likesinnede på internett må ta ansvar for at en gal mann gikk til angrep 22. juli», står det i dagens VG.

Til Dagbladet sier Lippestad:

- Vi har selvsagt ytringsfrihet, men de som kommer med feilinformasjon som er med på å skape farlige situasjoner, må faktisk ta et ansvar. Det ansvaret de har vil vi bruke mye tid på å belyse fram mot hovedforhandlingen, sier Lippestad til Dagbladet.

Aldri møtt Breivik Dagbladet har vært i mailkontakt med «Fjordman», Peder Nøstvold Jensen. Han svarer følgende etter å ha lest Lippestad sine uttalelser til Dagbladet:- Jeg har vært konsekvent anti-terrorist i mine skriverier hele tiden, ofte mer enn det norske massemedier og myndigheter har vært i forhold til for eksempel Hamas, og ser ikke noe som helst grunnlag for å dytte skylden for Breiviks ugjerninger over på andre, skriver Jensen og fortsetter:

- Politiet bekrefter selv at jeg aldri noensinne har møtt Anders Behring Breivik, og de har sjekket meg, min telekommunikasjon og min harddisk svært grundig. ABB er dessuten blitt erklært sinnssyk av faglig ekspertise. Man kan ikke holde andre personer ansvarlig for handlingene til en sinnssyk person de aldri noensinne har møtt. Det faller på sin egen urimelighet. Norsk politi uttaler også at jeg har holdt meg innenfor ytringsfrihetens rammer med mine tekster.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer