ANTI-ISLAMISTSIDE: Faksimile av bloggen «Gates of Vienna», der «Fjordman» har vært en viktig bidragsyter. Faksimile: GATES OF VIENNA / NTB SCANPIX
ANTI-ISLAMISTSIDE: Faksimile av bloggen «Gates of Vienna», der «Fjordman» har vært en viktig bidragsyter. Faksimile: GATES OF VIENNA / NTB SCANPIXVis mer

- «Fjordman» er en av de viktigste ideologene i den anti-islamistiske bevegelsen

Ifølge en ny britisk oversikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske bloggeren «Fjordman» er en av de tolv mest innflytelsesrike ideologene i den antiislamistiske bevegelsen, ifølge en ny oversikt.

Oversikten er utarbeidet av den antirasistiske britiske organisasjonen «Hope not hate» og Searchlight Magazine, som i flere tiår har overvåket høyreekstreme miljøer i Europa.

I oversikten er nordmannen Peder Nøstvold Jensen, også kalt Fjordman, omtalt som en av de tolv mest innflytelsesrike i det høyreradikale antiislamistiske miljøet i Europa, melder TV 2.

- Fjordman er en del av et større nettverk av personer og organisasjoner, sier Nick Lowles, ekspert på det høyreekstreme miljøet og journalist i Searchlight.

- På grunn av Internett organiserer de seg på en annen måte enn tidligere. Fjordmans meninger dukker opp overalt, han har skrevet på Gates of Vienna-bloggen og på English Defence Leagues blogg, sier Lowles.

- Vi har laget en rapport om den antiislamistiske bevegelsen. Vi har sett på individene og organisasjonene som skaper dette nettverket av anti-islamister som inspirerte Anders Behring Breivik, sier journalisten.

I Breiviks manifest, som han sendte ut få timer før terrorhandlingene 22. juli, siteres Fjordman 118 ganger i løpet av de 1500 sidene.

Nøstvold Jensen står på vitnelisten til terrortiltalte Anders Behring Breivik når saken mot ham starter neste uke.

(NTB)