- «Fjordman» er en av de viktigste ideologene i den anti-islamistiske bevegelsen

Ifølge en ny britisk oversikt.

ANTI-ISLAMISTSIDE: Faksimile av bloggen «Gates of Vienna», der «Fjordman» har vært en viktig bidragsyter. Faksimile: GATES OF VIENNA / NTB SCANPIX
ANTI-ISLAMISTSIDE: Faksimile av bloggen «Gates of Vienna», der «Fjordman» har vært en viktig bidragsyter. Faksimile: GATES OF VIENNA / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den norske bloggeren «Fjordman» er en av de tolv mest innflytelsesrike ideologene i den antiislamistiske bevegelsen, ifølge en ny oversikt.

Oversikten er utarbeidet av den antirasistiske britiske organisasjonen «Hope not hate» og Searchlight Magazine, som i flere tiår har overvåket høyreekstreme miljøer i Europa.

I oversikten er nordmannen Peder Nøstvold Jensen, også kalt Fjordman, omtalt som en av de tolv mest innflytelsesrike i det høyreradikale antiislamistiske miljøet i Europa, melder TV 2.

- Fjordman er en del av et større nettverk av personer og organisasjoner, sier Nick Lowles, ekspert på det høyreekstreme miljøet og journalist i Searchlight.

- På grunn av Internett organiserer de seg på en annen måte enn tidligere. Fjordmans meninger dukker opp overalt, han har skrevet på Gates of Vienna-bloggen og på English Defence Leagues blogg, sier Lowles.

- Vi har laget en rapport om den antiislamistiske bevegelsen. Vi har sett på individene og organisasjonene som skaper dette nettverket av anti-islamister som inspirerte Anders Behring Breivik, sier journalisten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer