- «Fjordman» er en av de viktigste ideologene i den anti-islamistiske bevegelsen

Ifølge en ny britisk oversikt.

ANTI-ISLAMISTSIDE: Faksimile av bloggen «Gates of Vienna», der «Fjordman» har vært en viktig bidragsyter. Faksimile: GATES OF VIENNA / NTB SCANPIX
ANTI-ISLAMISTSIDE: Faksimile av bloggen «Gates of Vienna», der «Fjordman» har vært en viktig bidragsyter. Faksimile: GATES OF VIENNA / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske bloggeren «Fjordman» er en av de tolv mest innflytelsesrike ideologene i den antiislamistiske bevegelsen, ifølge en ny oversikt.

Oversikten er utarbeidet av den antirasistiske britiske organisasjonen «Hope not hate» og Searchlight Magazine, som i flere tiår har overvåket høyreekstreme miljøer i Europa.

I oversikten er nordmannen Peder Nøstvold Jensen, også kalt Fjordman, omtalt som en av de tolv mest innflytelsesrike i det høyreradikale antiislamistiske miljøet i Europa, melder TV 2.

- Fjordman er en del av et større nettverk av personer og organisasjoner, sier Nick Lowles, ekspert på det høyreekstreme miljøet og journalist i Searchlight.

- På grunn av Internett organiserer de seg på en annen måte enn tidligere. Fjordmans meninger dukker opp overalt, han har skrevet på Gates of Vienna-bloggen og på English Defence Leagues blogg, sier Lowles.

- Vi har laget en rapport om den antiislamistiske bevegelsen. Vi har sett på individene og organisasjonene som skaper dette nettverket av anti-islamister som inspirerte Anders Behring Breivik, sier journalisten.

I Breiviks manifest, som han sendte ut få timer før terrorhandlingene 22. juli, siteres Fjordman 118 ganger i løpet av de 1500 sidene.

Nøstvold Jensen står på vitnelisten til terrortiltalte Anders Behring Breivik når saken mot ham starter neste uke.

(NTB)