Fjordman foreslo nazi-løsning

«Fjordman»-blogger Peder Are Jensen vil fjerne muslimene fra Vesten. Han ser for seg en løsning som er lik den opprinnelige tyske løsningen på «jødeproblemet.»

LIKHETSTREKK:  På bloggen Gates of Vienna (til venstre) har Peder Jensen (36) fra Ålesund en rekke ganger skrevet at alle muslimer må fjernes fysisk fra Vesten, og han ser for seg at våpen kan bli nødvendig. Hans løsning er den samme som SS-sjef Heinrich Himmler (til høyre) gikk inn for i Tyskland i 1940.
LIKHETSTREKK: På bloggen Gates of Vienna (til venstre) har Peder Jensen (36) fra Ålesund en rekke ganger skrevet at alle muslimer må fjernes fysisk fra Vesten, og han ser for seg at våpen kan bli nødvendig. Hans løsning er den samme som SS-sjef Heinrich Himmler (til høyre) gikk inn for i Tyskland i 1940. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går sto Peder Jensen (36) fra Ålesund frem i VG som bloggeren Fjordman. Dette er skribenten som har vært med på å inspirerere den massedrapssiktede Anders Behring Breivik til å begå sine terrorhandlinger. I sitt manifest har Breivik inkludert 39 av Fjordmans tekster.

Benekter å være ekstrem Jensen sier selv at han ikke er nazist og at han ikke er inspirert av nazismen. Han avviser også at han er høyreekstrem, og har flere ganger skrevet at nazistene ødela for en fornuftig europeisk nasjonalpolitikk i møte med innvadring. Andre verdenskrig har han hevdet skapte en kollektiv dårlig samvittighet i den europeiske eliten.

I det såkalte antijihad-miljøet på internett har den sterkt islamkritske bloggeren vært en av de største ideologiske heltene internasjonalt. Han er fremhevet som en som leses av millioner. Men til tross for at han selv sier at han tar avstand fra nazismen, er det likevel ikke vanskelig å finne paralleller mellom det Jensen skriver og det nazistene sto for.

Total fjerning av muslimer En av Jensens mest siterte uttalelser er:

«Islam og alle de som praktiserer det må bli totalt og fysisk fjernet fra hele den vestlige verden.» Denne setningen har han gjentatt en rekke ganger, også helt inntil det siste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer