«Fjordman» slipper å vitne

Bloggeren Peder Nøstvold Jensen, alias «Fjordman», slipper etter eget ønske å vitne i terrorettssaken. Nå har seks forsvarervitner frafalt.

FALLER BORT: Blogger Peder Nøstvold Jensen er det fjerde vitnet på forsvarets vitneliste som frafalles på få dager. Breiviks forsvarere, fra venstre Geir Lippestad, Vibeke Hein Bæra , Odd Ivar Grøn og Tord Jordet . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FALLER BORT: Blogger Peder Nøstvold Jensen er det fjerde vitnet på forsvarets vitneliste som frafalles på få dager. Breiviks forsvarere, fra venstre Geir Lippestad, Vibeke Hein Bæra , Odd Ivar Grøn og Tord Jordet . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siste: Fra forsvarerhold meldes det nå at også Mohammad Mohyeldeen og Bruce Bawer frafalles som vitner.

- Han sagt at han ikke ønsker å vitne, og da tar vi det til etterretning. Jeg ønsker ikke å kommentere det ytterligere, sier advokat Tord Jordet fra Breiviks forsvarteam til NRK.

«Fjordman» er en av Anders Behring Breiviks viktigste ideologiske inspirasjonskilder. Store deler av Breiviks kompendium består av hans tekster. «Fjordman» var og er en av de sentrale bloggerne på det isdlamofobe nettstedet Gates of Vienna.

Etter 22. juli-angrepene har Jensen flyttet utenlands.

- Vi har noen vitner som sterkt motsetter seg å vitne, og han havner i den kategorien. Han har reist utenlands, og vil ikke si hvor han er, og  da har vi vurdert det sånn at vi ikke vil bruke en masse ressurser på å spore ham opp og trekke ham hit, sier advokat Geir Lippestad til Daglbadet, men understreker.

- Han er ikke blant våre viktigste vitner.

Jensen er det fjerde vitnet som strykes fra forsvarets vitneliste på få dager. Den siste tiden har Hanne Nabintu Herland, mulla Krekar og forsker Lars Østby i Statistisk sentralbyrå (SSB) alle etter eget ønske blitt droppet fra vitnelisten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer