«Fjordman» slipper å vitne

Bloggeren Peder Nøstvold Jensen, alias «Fjordman», slipper etter eget ønske å vitne i terrorettssaken. Nå har seks forsvarervitner frafalt.

FALLER BORT: Blogger Peder Nøstvold Jensen er det fjerde vitnet på forsvarets vitneliste som frafalles på få dager. Breiviks forsvarere, fra venstre Geir Lippestad, Vibeke Hein Bæra , Odd Ivar Grøn og Tord Jordet . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FALLER BORT: Blogger Peder Nøstvold Jensen er det fjerde vitnet på forsvarets vitneliste som frafalles på få dager. Breiviks forsvarere, fra venstre Geir Lippestad, Vibeke Hein Bæra , Odd Ivar Grøn og Tord Jordet . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siste: Fra forsvarerhold meldes det nå at også Mohammad Mohyeldeen og Bruce Bawer frafalles som vitner.

- Han sagt at han ikke ønsker å vitne, og da tar vi det til etterretning. Jeg ønsker ikke å kommentere det ytterligere, sier advokat Tord Jordet fra Breiviks forsvarteam til NRK.

«Fjordman» er en av Anders Behring Breiviks viktigste ideologiske inspirasjonskilder. Store deler av Breiviks kompendium består av hans tekster. «Fjordman» var og er en av de sentrale bloggerne på det isdlamofobe nettstedet Gates of Vienna.

Etter 22. juli-angrepene har Jensen flyttet utenlands.

- Vi har noen vitner som sterkt motsetter seg å vitne, og han havner i den kategorien. Han har reist utenlands, og vil ikke si hvor han er, og  da har vi vurdert det sånn at vi ikke vil bruke en masse ressurser på å spore ham opp og trekke ham hit, sier advokat Geir Lippestad til Daglbadet, men understreker.

- Han er ikke blant våre viktigste vitner.

Jensen er det fjerde vitnet som strykes fra forsvarets vitneliste på få dager. Den siste tiden har Hanne Nabintu Herland, mulla Krekar og forsker Lars Østby i Statistisk sentralbyrå (SSB) alle etter eget ønske blitt droppet fra vitnelisten.

Dagbladet fikk nylig bekreftet fra medforsvarer Tord Jordet at Mohammad Mohyeldeen og Bruce Bawer også frafalles som vitner.

- Vedrørende disse vitnene har vi nå orientert retten om at de frafalles, sier Jordet til Dagbladet.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

FLYTTET UT: Faksimile av forsiden på en blogg hvor Peder Nøstvold Jensen, under pseudonymet "Fjordman", har gitt uttrykk for tanker som gjør at terror-siktede Anders Behring Breivik har sett på ham som et forbilde. Jensen oppholder seg nå utenlands.  Foto: Faksimile / Scanpix
FLYTTET UT: Faksimile av forsiden på en blogg hvor Peder Nøstvold Jensen, under pseudonymet "Fjordman", har gitt uttrykk for tanker som gjør at terror-siktede Anders Behring Breivik har sett på ham som et forbilde. Jensen oppholder seg nå utenlands. Foto: Faksimile / Scanpix Vis mer