Fjordman var UD-observatør på Vestbredden

Peder Nøstvold Jensen, som har stått fram som bloggeren Fjordman, jobbet i 2002 og 2003 for Norge i Hebron.

UD-OBSERVATØR:Peder Nøstvold Jensen, som har stått fram som bloggeren Fjordman, jobbet i 2002 og 2003 for Norge i den internasjonale observatørstyrken i Hebron (TIPH) på Vestbredden.    Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
UD-OBSERVATØR:Peder Nøstvold Jensen, som har stått fram som bloggeren Fjordman, jobbet i 2002 og 2003 for Norge i den internasjonale observatørstyrken i Hebron (TIPH) på Vestbredden. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Peder Nøstvold Jensen, som har stått fram som bloggeren Fjordman, jobbet i 2002 og 2003 for Norge i den internasjonale observatørstyrken i Hebron (TIPH) på Vestbredden.

Det bekrefter informasjonssjef Rolf A. Vestvik i Flyktninghjelpen overfor NTB. Organisasjonen administrerer på vegne av Utenriksdepartementet (UD) det norske bidraget til TIPH.

- Vi kan bekrefte at han hadde et korttidsengasjement i TIPH-styrken. Det var fra begynnelsen av 2002 til midten av 2003, sier Vestvik.

Den uavhengige, internasjonale observatørstyrken har ifølge UD som mål å bidra til økt trygghetsfølelse for den palestinske befolkningen i Hebron.

- Han utmerket seg ikke på noen spesiell måte, verken i den ene eller andre retningen. Han fikk en forlengelse av sitt opphold, og det indikerer at det ikke var noen negative anmerkninger til arbeidet hans der nede, sier Vestvik.

Palestinske og israelske myndigheter har gitt TIPH mandatet til å bidra til å fremme stabilitet i Hebron, særlig i områdene rundt de israelske bosetningene. Gjennom observasjon, tilstedeværelse og rapportering skal styrken hindre sammenstøt i byen, som er preget av en tilspisset konflikt mellom palestinere og jødiske bosettere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer