Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fjørfe i skolen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Utdanningsminister Kristin Clemet syns det er greit at Opplysningskontoret for kjøtt og Eksportutvalget for fisk holder ungdomsskoler med matvarer til heimkunnskapsundervisningen. Ifølge Clemet er det uklokt å gå imot slike gaver i ei tid da «man ønsker mer kontakt mellom skole og næringsliv».
  • Hvem nå enn denne «man» måtte være, kan vi ikke se at det finnes noe utbredt ønske om slik kontakt mellom næringsliv og skole. Skolen skal være for hele samfunnet, ikke for en del av det. Men dette er en typisk forestilling under det rådende ideologiske regimet. Alt skal blandes sammen, næringsliv og skole, universitet og industri, idrett og penger. Kan vi ikke få ha noen områder som ikke styres av økonomisk logikk? Vi er enig med SVs Rolf Reikvam når han sier at dette viser hvordan vi forvalter fellesgodene våre. Skolen må settes økonomisk i stand til å holde seg med undervisningsmateriell, også det som forutsetningsvis skal spises. Sponsing av matvarer i skolen er et nytt lite skritt på privatiseringens vei.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media