Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fjorten arrestert i bandeoppgjør

Angrep med pistol, køller og kniver i Sandefjord. Politiet: - Vi kjenner dem fra før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En stor Oslo-gjeng rullet inn i Sandefjord seint torsdag kveld, men denne gangen var det ikke hyttereiere som skulle beise verandaene.

Etter den største politiaksjonen i Vestfold på lang tid, hadde politiet anholdt i alt 14 personer ved opptellingen i natt.

Flere voldsomme slåsskamper med kniver og slagvåpen minnet om rene bandeoppgjør i boligstrøk rett i utkanten av sentrum.

- Det var bevæpnet og fullt utstyrt politi fra flere stasjoner på det siste åstedet. Flere personer ble lagt i håndjern, forteller et øyenvitne til Dagbladet.no.

Nettutgaven til Sandefjords Blad skriver at det var minst fem patruljebiler på stedet og at minst en av bilene til Oslo-gjengen ble beslaglagt og tauet bort.

To skulle tas

Politiet bekrefter vitneopplysninger om at Oslo-gjengen var kommet for å ta to navngitte menn i Sandefjord, men er svært tilbakeholdne om hva som kan være bakgrunnen for oppgjøret.

Et vitne sier til Dagbladet.no at politiet sendte narkotikahund inn på eiendommen til den ene Sandefjord-mannen som skulle tas.

 STOR POLITIAKSJON:  Flere av de anholdte i Krokenveien i Sandefjord måtte vente med håndjern i natt mens politiet kjørte første last til arresten. Foto: Rolf Svendsen, Allphoto.
STOR POLITIAKSJON: Flere av de anholdte i Krokenveien i Sandefjord måtte vente med håndjern i natt mens politiet kjørte første last til arresten. Foto: Rolf Svendsen, Allphoto. Vis mer

- Ingen ble alvorlig skadd. Av de 14 som ble pågrepet, er to kvinner løslatt etter avhør. De tolv andre er gutter og menn i alderen 17 til 50 år, de fleste tidlig i 20-årene. Åtte av dem er tilreisende fra Oslo, sier operasjonsleder Anne Rygh Pedersen i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no. 

Hun bekrefter at politiet har beslaglagt flere kniver og balltre.

Kjent av politiet

- Mange av de anholdte er kjent fra tidligere straffesaker. Vi har  flere vitneutsagn på at  en av de pågrepne hadde pistol, men den er ikke funnet. Så vidt vi vet er det ikke avfyrt skudd, sier operasjonslederen.

Politiet fikk den første meldingen ved 22-tiden om et masseslagsmål i boligområdet Varden. Der gikk ryktene om at Oslo-gjengen skulle ha tak to navngitte Sandefjord-menn.

- Begge to er kjent av oss. Da vi kom fram til den ene adressen ved 23-tiden , var slagsmålet i gang, sier operasjonsleder Anne Rygh Pedersen.

De fleste arrestasjonene skjedde i Krokenveien.

image: Fjorten arrestert i bandeoppgjør
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media