UNDERSØKTE HYTTA: En kvinne ble funnet drept på ei hytte i Flå. Her undersøker politiet åstedet. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
UNDERSØKTE HYTTA: En kvinne ble funnet drept på ei hytte i Flå. Her undersøker politiet åstedet. Foto: Frank Karlsen/DagbladetVis mer

Flå-drapet: Ber etterforskerne undersøke om siktede var psykotisk i gjerningsøyeblikket

- Han kan ikke fatte at det har hendt, sier mannens forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går fant politiet en død kvinne i 20-årene på en hytte i Flå kommune.

Kvinnens kjæreste er siktet for drap. Dette etter at mannen i 20-årene i etterkant av en trafikkulykke forklarte at han hadde drept kvinnen.

- Tar dette veldig tungt

Nå ber den drapssiktedes advokat, Sindre Løvgaard, om at etterforskerne undersøker om klienten var psykotisk eller utilregnelig i gjerningsøyeblikket.

- For siktede er det helt uforståelig, og han kan ikke fatte at det har hendt, selv om han på en måte innser at han kan ha drept kjæresten sin, sier Løvgaard til Dagbladet.

- Han tar dette veldig tungt, og har det helt forferdelig, legger advokaten til om klientens tilstand.

Fortalte selv om drapet

Politiet har tidligere beskrevet den siktedes skader som moderate overfor Dagbladet. Vedkommende ble fraktet til sykehus i etterkant av ulykka som inntraff på Riksvei 7 nær Gulsvik.

Tidspunktet for kollisjonen var rundt klokka 08.00 i går, og den skadde mannen satt fastklemt i den ene bilen. Han skal ha oppført seg utagerende og ha snakket usammenhengende, ifølge Dagbladets kilder.

Da mannen ble hjulpet ut av bilen, fortalte han om den døde kvinnen. Hun ble funnet død rundt åtte kilometer unna ulykkesstedet.

Skjedde trolig tirsdag morgen

Funnstedet var i et hyttefelt på Sørbølfjellet.

Både Kripos og politiet i Hallingdal har undersøkt åstedet, og politiadvokat Per Thomas Omholt ved Nordre Buskerud politidistrikt sa tidligere i dag dette om de foreløpige resultatene:

- Etterforskningen så langt støtter det den drapssiktede har sagt om hendelsesforløpet, og at drapet ble begått tirsdag morgen før ulykken.

Verken den drepte eller siktede kommer fra Flå, men ordfører Tor Egil Buøen betegner situasjonen som opprørende for lokalsamfunnet.

- Dette er oppskakende for alle. Drap er ikke hverdagskost i Flå, sa Buøen til Dagbladet i går.