Flådd levende i slakteri

En 27 år gammel mann ble alvorlig skadd da han ble trukket inn i en avhudingsmaskin på et slakteri i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen jobbet som renholder for selskapet ISS vasket maskiner i slakteriet til Danish Crown i Sæby da ulykken skjedde. Mannen, som opprinnelig er fra Afghanistan, hektet seg fast i en liten børste i maskinen. Han ble så trukket gjennom den før han kom ut på den andre siden. En kollega av mannen hørte larm og fikk stanset maskinen og tilkalt hjelp, skriver avisen Ekstra Bladet.

Skraper huden av

Maskinen blir sammenlignet med en vaskehall for biler. Men i stedet for børster er maskinen utstyrt med metallplater som skraper hårrestene fra griseskrotter.

27-åringen er påført åpent kraniebrudd, bekkenbrudd og flere knokkelbrudd i tillegg til store skrammer. Han skal utrolig nok være utenfor livsfare.

- Han har voldsomme skader. Det er mye som skal lappes sammen, sier Otto Jystrup. inspektør i Arbeidstilsynet i Aalborg.

Brøt reglene

Slakteriet Danish Crown er foreløpig frifunnet for ulykken. Det er rengjøringsselskapet ISS kritikken rettes mot. Årsaken er at maskinen som flådde den uheldige rengjøreren ikke var slått av under vaskeprosessen. ISS hevder deres instruks er at maskinen skal slåes av, men det har ikke skjedd.

FARLIGE MASKINER:</B> Slakterifabrikker er et farlig sted. Det fikk den 27 år gamle rengjøreren erfare.