Flaggbrenning og steinkasting mot israelsk ambassade

Politiet tok på seg gassmasker og truet med å bruke tåregass mot palestinerne som gikk til angrep på den israelske ambassaden i Oslo i 17.30-tida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det som i utgangspunktet var en lovlig demonstrasjon, utviklet seg da palestinere og blitzere nektet å fjerne seg fra ambassadeboligen bak slottet.

I 18-tida var demonstrantene jaget fra stedet av politiet.

- Det ble ampert. De kastet stein mot bygningen, og et vindu ble knust, sier operasjonsleder Eva Brekke ved Oslo politidistrikt.

Hun anslår at rundt 70 demonstranter på det meste flokket seg rundt ambassaden i Parkveien. De hadde fått tillatelse til å demonstrere fra klokka 17. Etter flere appeller, begynte flere å kaste steiner og brenne israelske flagg. De protesterer mot urolighetene som har rast i Gaza og på Vestbredden de siste dagene.

Minst tre personer er arrestert utenfor ambassaden, skriver Aftenposten Interaktiv. Det ble kastet stein mot terrorpolitiet som beskyttet seg med skjold.

- Vi har kontroll på situasjonen nå, sa Brekke i 18-tida.

Politiet måtte tilkalle forsterkninger og true med tåregass. Ridende politi og politifolk med køller klarte først ikke å fjerne demonstrantene fra området.

Demonstrasjonen avholdes i regi av Fellesutvalget for Palestina.