Flaggene på halv stang i Steinkjer

Sambygdinger minnes fallen offiser.

Flaggene på halv stang i Steinkjer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flaggene utenfor Steinkjer rådhus er lørdag firt på halv stang, og kirken holdes åpen, etter at den norske offiseren Trond Petter Kolset (30) fredag ble drept i tjeneste i Afghanistan.


Kolset var fra Steinkjer, og ble drept av en selvmordsbomber som slo til mot en norsk kolonne under et rutinemessig transportoppdrag vest for Mazar-i-Sharif.


- Vi føler med familien i sorgen. Et slikt sørgebudskap er tungt å bære for de nærmeste, og gjør selvsagt et dypt inntrykk på hele kommunen. Det gjør ekstra sterkt inntrykk når noen dør på en slik måte, i tjeneste for landet, sier ordfører Bjørn Arild Gram (Sp), som selv var til stede i Steinkjer kirke lørdag ettermiddag.


Tente lys

Steinkjer kirke ble åpnet klokka 12 lørdag.

- Steinkjersamfunnet er hardt rammet. Trond Petter Kolsets død berører oss alle, sier prost Geir Henrik Gravaas i en pressemelding lørdag.


- I Steinkjer kirke har folk anledning til å tenne lys, finne ro til å tenke seg om og snakke sammen, sier Gravaas.

Han sier at det ikke er flere i Steinkjer enn at de fleste kjenner noen som har tilknytning til familien.


Kommunen har firt flaggene foran Steinkjer rådhus og Steinkjer kirke på halv stang for å hedre Trond Petter Kolsets for hans innsats på fremmed jord.


Vikarierte

Trond Petter Kolset hadde steppet inn og vikariert for en kollega som var på permisjon da han ble drept fredag. Han hadde en samboer som tjenestegjør i det norske Luftforsvaret i Afghanistan. Hun skal arbeide med de norske helikoptrene som er i Maimane. Det var dit Kolset var på vei da selvmordsbomberen slo til, skriver Dagbladet.


Kolset kunne flere av de lokale afghanske språkene, og var etterretningsekspert. I fjor ble han uteksaminert fra kurs ved etterretningstjenesten på Lutvann, der det læres bort pashtu og dari, skriver VG.


(NTB)

 

 


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer