Flaggermus var blindpassasjer på romferja

«Brian» bosatte seg på drivstofftank.

SOV: En flaggermus slo seg ned på den eksterne drivstofftanken på romferja Discovery like før oppskyting i natt. Foto: Collectspace.com/NASA
SOV: En flaggermus slo seg ned på den eksterne drivstofftanken på romferja Discovery like før oppskyting i natt. Foto: Collectspace.com/NASA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 (Dagbladet.no): En blind blindpassasjer tok sin del av glansen da romferja Discovery i natt tok av fra Kennedy Space Center i Florida, med kurs for Den internasjonale romstasjonen ISS.

En flaggermus hadde i tiden før oppskyting slått seg ned på den oransje drivstofftanken, og viste intet ønske om å flytte på seg da nedtellinga gikk mot null.

Uvedkomne gjenstander og dyr kan utgjøre en stor trussel, og Nasa utførte en formell analyse av situasjonen for å avgjøre om det var trygt å fortsette oppdraget med det lille dyret klistret til siden, skriver Orlando Sentinel.

Romfartsorganisasjonen konkluderte med at det ikke var et faremoment, og at dyret trolig ville fly avgårde når romferja ristet til liv.

- Og om ikke, så er det ikke forventet at flaggermusen vil bli et problem, sier Nasa-talsmann Mike Curie ifølge Collectspace.com

Hva skjedde med Brian?Men skjebnen til flaggermusa, tidlig døpt «Brian the Discovery Bat» av astrofysiker Dr. Ian O'Neill, er så langt ikke kjent. Det er ikke klart om han ble grillet av 1400 grader varme flammer i sekundene etter at motorene startet - eller om han fløy i sikkerhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer