Corona

«Flaggermuskvinnen»: - Slenger dritt

Forskeren slår kraftig tilbake mot beskyldningene.

FÅR SKYLDA: Forskeren Shi Zhengli blir av flere beskyldt for å være årsaken til coronaviruset. Selv mener hun at hun er uskyldig. Foto: Johannes Eisele / AFP / NTB
FÅR SKYLDA: Forskeren Shi Zhengli blir av flere beskyldt for å være årsaken til coronaviruset. Selv mener hun at hun er uskyldig. Foto: Johannes Eisele / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Teorien om at coronaviruset ble laget i et laboratorium i den kinesiske byen Wuhan tilbakevises nå av laboratoriets nestleder, Shi Zhengli.

- Hvordan i all verden skal jeg kunne gi bevis for noe, når det ikke finnes noe bevis, hun til New York Times.

Teorien ble avvist i begynnelsen av pandemien, men har igjen fått ny styrke, etter at blant annet den amerikanske presidenten Joe Biden krevde en større etterforskning av coronavirusets opprinnelse.

- En uskyldig forsker

Mange har pekt på at det er Zhengli, i media ofte omtalt som «flaggermuskvinnen», som er årsaken til at viruset oppsto. Delvis fordi hun jobber på laboratoriet, og delvis fordi hun forsker på coronavirus blant flaggermus, et av dyrene som antas å være bakgrunnen for at viruset i det hele tatt oppsto.

- Jeg vet ikke hvordan verden har blitt slik, at man hele tiden slenger dritt mot en uskyldig forsker, skriver hun i en tekstmelding til avisa.

Til tross for forskerens avslag, er det ikke usannsynlig at beskyldningene vil fortsette å hagle mot både henne og laboratoriet. Årsaken til dette er at Kina ikke har tillatt en helt uavhengig undersøkelse av opprinnelsen til coronaviruset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer