Flagget for May-Britt og Edvard

- Dette er stort, mye større enn vi aner, og uhyre viktig.

FLAGGSAK:  - Nå må flagget opp for May-Britt og Edvard, sier ordfører i Herøy, Arnulf Goksøyr til Dagbladet. Også i nabokommunen Hareid, Edvard Mosers hjembygd, har flagget på rådhuset gått til topps.
Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
FLAGGSAK: - Nå må flagget opp for May-Britt og Edvard, sier ordfører i Herøy, Arnulf Goksøyr til Dagbladet. Også i nabokommunen Hareid, Edvard Mosers hjembygd, har flagget på rådhuset gått til topps. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOSNAVÅG (Dagbladet): Ordfører Arnulf Goksøyr (H) er ordfører i Herøy kommune på Sunnmøre hvor nobelprisvinner May-Britt Moser er oppvokst.

Ordføreren haster mot rådhuset i Fosnavåg med et pappkrus med kaffe. Han må heise flagget for bysbarnet May-Britt.

Må fortelle noe viktig - Jeg kommer fra et møte, og midt i innlegget mitt reiser det seg en eldre herre i forsamlingen. "Beklager, men jeg må få fortelle noe veldig viktig", sa han. Da fikk vi vite at May-Britt og mannen Edvard hadde fått Nobelsprisen i medisin, så nå må jeg få opp flagget, sier ordføreren til Dagbladet.

- Hadde noen i kommunen ant at dette kunne skje?

- Nei, det er ikke mulig å anta eller håpe på noe slikt. Dette er utrolig stort, mye større enn vi aner, og uhyre viktig forskning som går rett på folks helse. Hvordan blant annet eldre med demente og alzheimer kan få et verdig og godt liv, forteller Goksøyr der han i den sterke vestavinden fra havgapet utenfor Fosnavåg kjemper for å få opp flagget.

Enklere å vinne i lotto - May-Britt er et år eldre enn meg, så vi vanka ikke i samme omgangskrets. Men vi er jo ikke så mange her, så alle kjente henne. Hun var en del av bybildet, slik vi andre var.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer