Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flaggskip på Sunnmøre solgt for tre milliarder

Pengemaskinen selges til Asia. Fire søsken deler pengene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Stokke-familien selger selskapet bak Xplory og den legendariske Tripp Trapp-stolen til den sør-koreanske spillgründeren Jung-Ju Kim, skriver Finansavisen i dag.

Jung-Ju Kim eier blant annet spillselskapet Nexon Online Games, og er rangert som Sør-Koreas 11. rikeste.

Frigjør milliarder Prisen er trolig rundt 3 milliarder kroner, skriver avisen, og viser til et anslag på 540 millioner dollar gjort av Bloomberg Businessweek.

Rune Stokke er hovedaksjonær med vel 53 prosent, og frigjør dermed verdier for 1,6 milliarder, dersom Bloombergs estimat legges til grunn.

Søsknene Geir Kåre, Knut Olav og Kristin Elisabeth Stokke eier 12,9 prosent hver, og frigjør nærmere 400 millioner kroner.

Styreleder Mohn og konsernsjef Tomas Settevik eier begge 3 prosent, og kan se frem mot rundt 90 millioner kroner hver.

Skal tenke oss litt om
- Det er litt vemodig, jeg har jobbet i selskapet i over tjue år. Nå skal familien begynne å tenke oss litt om hva vi skal gjøre med verdiene vi får realisert, men vi skal ikke gjøre noe overilt, sier hovedaksjonær Rune Stokke til Sunnmørsposten.

Stokke har vært et familieeid selskap helt siden Georg Stokke og kollega Bjarne Møller startet snekkerverkstedet i Spjelkavik i 1932.

I fjor passerte Stokkes omsetning for første gang én milliard kroner, mens regnskapet viste et driftsresultat på 175 millioner kroner.

Flere nyheter Norwegian legger ned fire ruter
- Stiftelsen til Olav Thon skulle aldri vært godkjent
Coop og Rema 1000 slår seg sammen