Været:

- Flaks at ingen hadde parkert der

De kraftige vindkastene fikk store konsekvenser utenfor Meteorologisk institutt i Bergen søndag morgen.

I BAKKEN: Et stort løvtre deiset i bakken utenfor Meteorologisk Institutt i Bergen søndag morgen. Foto: Lars Andreas Selberg
I BAKKEN: Et stort løvtre deiset i bakken utenfor Meteorologisk Institutt i Bergen søndag morgen. Foto: Lars Andreas Selberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det var jo litt smådramatisk. Det er ikke akkurat noe man opplever hver eneste dag.

Det sier meteorolog ved Meteorologisk institutt i Bergen, Lars Andreas Selberg til Dagbladet, etter at et stort tre dundret i bakken på parkeringsplassen søndag morgen. Årsaken var de kraftige vindkastene som herjer på Vestlandet.

Det var TV 2 som først omtalte vindens trefelling.

Ingen personer ble skadd som følge av hendelsen. Det skal heller ikke være snakk om noen materielle skader.

- Det var flaks at ingen hadde parkert der, sier Selberg.

SPERRET AV: Området der treet ligger er nå sperret av. Ingen personer ble skadd i forbindelse med hendelsen. Foto: Lars Andreas Selberg
SPERRET AV: Området der treet ligger er nå sperret av. Ingen personer ble skadd i forbindelse med hendelsen. Foto: Lars Andreas Selberg Vis mer

Brannalarmen gikk

Meteorologen tørr ikke å si noe om hvor høyt treet var før det deiset i bakken, men forteller at det var stort. Samtidig røper han at det også hadde vært tilløp til dramatikk tidligere på dagen.

- Jeg kom på jobb i 07-tida. Fem minutter seinere gikk brannalarmen. Da vi sto ute og ventet merket vi de kraftige vindkastene og da en kollega kom på jobben rundt klokka åtte fortalte hun om treet.

Selv hadde Selberg ikke hørt treet treffe bakken.

- Vi sitter i femte etasje, så vi hører knirkinga i vinden. Jeg vil kalle det klassisk høstvær, men vinden har vært ganske kraftig her i Bergen. Det er ikke noe som skjer hvert år.

Flere steder

Det er ikke bare i Bergen at trær har gått over ende. Flere steder på Østlandet er det meldt om hendelser, der trær har truffet hus og sperrer veier, uten at det har fått store og alvorlige konsekvenser.

Selberg forklarer at det er større sjanse for dette nå som det er løv på trærne.

- Da tar trærne imot mer vind og har lettere for å falle.

KRAFTIG: Sterk vind fører til at en garasjeport i Kina rives løs. Video: Newsflare Vis mer

- Hold dere unna

På Østlandet er det også varslet farevarsel for skred- og flomhendelser, noe som gjør at politiet har valgt å gå ut med en advarsel.

- Nødetatene oppfordrer derfor innbyggerne i distriktet til å åpne opp tette sluk og takrenner, sikre løse gjenstander og ikke minst holde seg unna flomstore vassdrag, skriver Oslo-politiet på Twitter.

Det samme gjør 110-sentralen i hovedstaden:

- Publikum bes om å ta forholdsregler ved å holde seg unna flomstore elver og bekker, samt kjøre forsiktig, skriver de.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer