Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Flaks at ingen var der akkurat da taket forsvant

Vinden tok taket på kjøpesenter i travleste handletid.

 REV AV TAK OG VEGG:  - Flaks at ingen var ved ingangen da det skjedde, sier politiet om ødeleggelsene på Vikhammer-senetert ved 18-tiden. FOTO:  TOR AAGE HANSEN.
REV AV TAK OG VEGG: - Flaks at ingen var ved ingangen da det skjedde, sier politiet om ødeleggelsene på Vikhammer-senetert ved 18-tiden. FOTO: TOR AAGE HANSEN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STJØRDAL/OSLO (Dagbladet):«Åpent til kl. 21 hver dag» står det fortsatt på skiltet på restene av endeveggen til Vikhammersenteret i Malvik kommune mellom Trondheim og Stjørdal.

Men det gjelder ikke i kveld, og neppe heller i morgen.

Mens flere kunder var inne i butikkene på kveldshandel, tok voldsomme kastevinder grep ved inngangen til senteret og rev av store deler av taket - sammen med deler av betongen i den ene endeveggen, som holdt taket på plass helt til 18.30-tiden i kveld.

- Flaks - Det  var flaks at ingen mennesker var akkurat her da det skjedde, sa en politimann på åstedet til Dagbladet. Han måtte kjøre videre til andre værherjinger straks kunder og ansdatte var ute og senteret avsperret.

Vanligvis går folk ut og inn på denne tiden av døgnet akkurat der betongbiter og bygningsmaterialer haglet mot bakken.

Butikkene inne senteret og hovedtaket er ikke skadd, men den eneste publikumsinngangen er er flerrer i styjkker og blokkert.

Store deler av Malvik kommune, der Vikhammer ligger, var uten strøm ved 19.30-tiden.

Først lyn - nå storm Huset til Torunn Haukaas og Vidar Johansen i Stjørdal sentrum ble spart, men rett utenfor stuevinduet ligger familiebilen fastklemt under et stort lindetre, som har tålt mange harde værtrykker før.

 TÅLTE LYN - IKKE EKSTREMVIND:  I kveld var det over for det store lindetreet ved huset til familien Haukaas/Johansen i Stjørdak sentrum. For to og et halvt år siden ble samme tre truffet av lynet. FOTO: TOR AAGE HANSEN.
TÅLTE LYN - IKKE EKSTREMVIND: I kveld var det over for det store lindetreet ved huset til familien Haukaas/Johansen i Stjørdak sentrum. For to og et halvt år siden ble samme tre truffet av lynet. FOTO: TOR AAGE HANSEN. Vis mer

- For to og et halvt år siden ble det samme treet truffet av lynet og mistet en forgreining. I dette været fikk vi en dårlig følelse, sier Torunn Haukaas til Stjørdalens Blad.

 BERGET HUSET:  Øystein Haukaas, Torunn Haukaas og Vidar Johansen unngikk å få det store lindetreet over taket. Men bilen fikk seg en ordentlig trykk. FOTO: TOR AAGE HANSEN.
BERGET HUSET: Øystein Haukaas, Torunn Haukaas og Vidar Johansen unngikk å få det store lindetreet over taket. Men bilen fikk seg en ordentlig trykk. FOTO: TOR AAGE HANSEN. Vis mer
 SKREMT PUS:  En katt søker tilflukt under lindetreet som senket familiebilen i Stjørdal. FOTO: TOR AAGE HANSEN.
SKREMT PUS: En katt søker tilflukt under lindetreet som senket familiebilen i Stjørdal. FOTO: TOR AAGE HANSEN. Vis mer