-  Flaks at jeg klarte meg

Audun Habbestad (18) stupte rett ned i asfalten fra 19 bruskassers høyde - uten å få varige men.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Ulykken skjedde under Vågendagen i Ølen lørdag, da Habbestad deltok i en konkurranse om hvem som klarer å bygge høyest tårn av bruskasser.

-  Verdensrekorden er 21. Jeg sto på den 19. og hadde akkurat satt nummer 20 på plass da jeg mistet balansen, forteller Habbestad.

Da han falt, røk stroppen til sikkerhetsvaieren som skulle holde ham fast oppe i lufta. Dermed falt 18-åringen minst 8 meter rett ned i asfalten.

-  Jeg husker ikke detaljene, for alt skjedde så fort. Men jeg tror jeg reagerte instinktivt ved å krøke meg sammen som en ball, forteller Audun.

Etter å ha vært bevisstløs i rundt ett minutt, våknet Audun opp igjen.

Nå ligger han på Sentralsjukehuset i Rogaland.

Da Dagbladet var på besøk i går, var Audun i relativt god form. Det til tross for armbrudd, bekkenbrudd, kollapsede lunger, mørbankede lunger og ribbeinsbrudd.

-  Jeg har egentlig bare vondt i den brukne armen. Resten er småskader som legene sier at kroppen vil ordne opp i selv, sier han.

-  Du har vært kjempeheldig, sier pappa Arne Gunnar Habbe-stad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer