Flaks berget åtte menneskeliv

- Hadde hatt dårlige sjanser hvis de hadde blitt liggende lenger, sier kommuneoverlege.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Kullosforgiftning er den sannsynlige årsaken til at tre barn på to, sju og tolv år ble foreløse, og åtte sendt til sykehus, etter tragedien som rammet Norway Rock Festival på Kvinesdal i går.

Like før klokka halv tre i går gikk en av mennene i reisefølget inn i bussen. Trolig reddet vedkommende åtte menneskeliv.

- Uten at jeg kjenner forløpet til ulykken hundre prosent, kan jeg si at de overlevende personene i bussen hadde hatt dårlige sjanser hvis de hadde blitt liggende der noe lenger, sier assisterende kommuneoverlege i Kristiansand, Dagfinn Haarr til Dagbladet.no.

Årsaken til at kullosen har kommet inn i bussen er fortsatt ikke kjent, sier politiet i dag til Dagbladet.no.

- Hvordan kullosen har kommet inn i bussen er fortsatt uklar. Våre teknikere har undersøkt bussen, men har ikke greid å konkludere med noe enda, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Frank Solaas, til Dagbladet.no.

Fædrelandsvennen skriver at personene i bussen er blitt forgiftet av et løst aggregat som stod i et lukket siderom i bussen.

Vanligvis skulle kullosen gått ut av bussen, men i og med at rommet var lukket skal gassen i stedet ha lekket inn i bussen, skriver avisa.

Lege Dagfinn Haarr sier at man er ekstra sårbar for kullosgassen mens man sover.

GRANSKER: Politiet gransker årsaken til at kullosen kom inn i selve bussen, men har ikke konkludert med noe enda. Foto: Sigbjørn Andreas Hofsmo
GRANSKER: Politiet gransker årsaken til at kullosen kom inn i selve bussen, men har ikke konkludert med noe enda. Foto: Sigbjørn Andreas Hofsmo Vis mer

Kommunelegen beskriver tilstanden som oppstår som en slags indre kvelning.

Gassen binder nemlig opp hemoglobinet i blodet, og bidrar til at hjernen ikke får nok oksygen.

- Du blir bedøvd uten at du merker det. Gassen er fullstendig luktfri og fargefri, sier Haarr.

Flaks berget åtte menneskeliv