-  Flaksen er oppbrukt

Mads Bjørkli (29) fra Oslo sto under 100 meter unna da den første bomba smalt i New Delhi. Minst tre bomber eksploderte i løpet av kort tid i den Indiske hovedstaden i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den første og mest fatale eksplosjonen skjedde i et nabolag i Paharganj. Minst sju mennesker skal ha blitt drept, og over 60 personer er meldt skadet. Den andre eksplosjonen skjedde på et marked i Sarojini Nagar.

-  Her ble minst 39 mennesker drept, fortalte Jagtar Singh, en talsmann for brannvesenet i byen, til nyhetsbyrået AP.

Ifølge Singh skal også en tredje eksplosjon ha rammet en buss i et boligstrøk i Govindpuri. Her skal tre personer ha omkommet.

-  Så sårede overalt

-  Plutselig smalt det. Alle vinduene i restaurantene rundt ble knust av trykkbølgen. Deretter så jeg bare røyk og sårede mennesker overalt. Grønnsakhandlere tømte trallene sine og brukte dem til syketransport. Så kom politi og brannvesen. Det var ekstremt mye folk der og et fullstendig kaos, sier Oslo-mannen på telefon fra New Delhi.

Seinere begynte plassen å tømmes for folk. Igjen lå en rykende, sotsvart og utbrent scooter.

-  Det kan hende den ble brukt i aksjonen. Jeg vet ikke.

Tsunami og jordskjelv

BOMBESJOKK:  Overlevende etter bombeeksplosjonen i New Delhi betrakter skadene på det som en gang var et marked. Foto: Manish Swarup/AP/Scanpix
BOMBESJOKK: Overlevende etter bombeeksplosjonen i New Delhi betrakter skadene på det som en gang var et marked. Foto: Manish Swarup/AP/Scanpix Vis mer

Mads Bjørkli var i India under tsunamien andre juledag i fjor. Han ble meldt savnet, men han befant seg i trygg avstand fra stranda da bølgen slo innover landet. Han kom derfra i god behold.

Under jordskjelvet i Kashmir for tre uker siden var han så nær at han kunne kjenne at huset han bodde i ristet kraftig. Også da var han likevel såpass langt unna at han var utenfor fare. Og i går sto han altså mindre enn hundre meter fra bomba som drepte minst sju mennesker og såret over 60 på torget i Paharganj uten selv å få noen fysiske skader.

-  Det må jo ha vært forferdelige påkjenninger. Hvordan har du det nå?

-  Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg føler i alle fall at flaksen min er brukt opp nå.

Lar seg ikke knekke

India står nå foran den hinduistiske høytiden Diwali, og derfor er det ekstra mye folk i den allerede tett befolkede hovedstaden. Tidspunktet for terroraksjonen er derfor neppe tilfeldig valgt.

-  Hvordan er stemningen blant folket?

-  De er selvsagt preget av dette. Alt er stengt. Til og med tv-sendingene. Statsministeren her har sagt at India ikke lar seg knekke av terrorisme. Jeg er enig. Det er for mye kjærlighet i dette landet til å la terrorister sette dagsordenen, sier Mads Bjørkli.

HELDIG: Mads Bjørkli opplevde den første eksplosjonen i New Delhi i går på nært hold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer