Flammehav truer noen av verdens eldste trær

I California.

FLAMMER: Rundt 2 000 brannmenn jobber nå for å få kontroll over flammene som også truer noen av verdens eldste trær i California. Foto: 
REUTERS/Max Whittaker
FLAMMER: Rundt 2 000 brannmenn jobber nå for å få kontroll over flammene som også truer noen av verdens eldste trær i California. Foto: REUTERS/Max WhittakerVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En stor skogbrann herjer i sentrale deler av California og guvernør Jerry Brown har erklært unntakstilstand for fylkene Amador og Calaveras i delstaten. Det melder Los Angeles Times.

- Hvis du ser røyk eller ild, må du evakuere umiddelbart, opplyser en talsmann for brannvesenet.

Rundt 2 000 brannmenn jobber nå for å få kontroll over flammene som også truer noen av verdens eldste trær.

Brannen truet nemlig en nasjonalpark med berømte sequoiatrær.

2 700 år Brannen, som har fått tilnavnet «the Rough fire», har skapt problemer helt siden den ble utløst av et lynnedslag rett utenfor Sequoia nasjonalpark for seks uker siden, skriver NTB.

De berømte giganttrærne er naturlig motstandsdyktige mot flammene, men de fleste av trærne i området bærer arr fra tidligere skogbranner. Amerikanske myndigheter håper nå at de klarer å holde den pågående brannen unna den populære parkattraksjonen Grant Grove.

KJEMPETRÆR: Trærne i Sequoia er kjent for sin enorme størrelse - og høy alder. Noen er rundt 2 700 år gamle. Foto: Marcus Yam/Los Angeles Times/Polaris
KJEMPETRÆR: Trærne i Sequoia er kjent for sin enorme størrelse - og høy alder. Noen er rundt 2 700 år gamle. Foto: Marcus Yam/Los Angeles Times/Polaris Vis mer

Trærne der er beregnet til å være mellom 1 800 og 2 700 år gamle og er blant de eldste og største i verden. Mammuttrærne vokser kun på vestsiden av Sierra Nevada-fjellene i California, ifølge NTB.

Koster milliarder Flere enn 2.200 brannmenn kjemper på frontlinjen mot brannen, som har svidd av nesten 500 kvadratkilometer bare inasjonalparkene Sequoia og Kings Park.

«The Rough Fire» er den største aktive skogbrannen i California, og fredag var fortsatt bare 29 prosent av brannen under kontroll.

Tall fra forrige uke viste at de mange skogbrannene i USA har kostet landet over 10 milliarder kroner så langt i år. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram