Flammeinferno i sovesal drepte 19

Et stearinlys forvandlet sovesalen til et brennende inferno. 18 skolejenter og bestyrerinnen brant inne bak låste dører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tragedien skjedde torsdag kveld på øystaten Tuvalu i Stillehavet hvor det nå er erklært landesorg. 18 jenter mellom 14 og 17 år var fortapte da flammene overtente sovesalen. Dørene i trehuset var låst og vinduene dekket av hønsenetting.

Bestyrerinnen prøvde å redde jentene, men omkom selv under forsøket, skriver nyhetsbyrået AP. En mannlig nattvakt prøvde å slå inn døra, men jentene var allerede omkommet da han nådde fram.

Den vesle øystaten med 9,|500 innbyggere er i sjokk etter tragedien. Statsministeren erklærte landesorg over radioen og er på vei til øya for å delta i begravelsen.

Trolig var det stearinlyset til en av jentene som antente sovesalen.

- Jentene hadde ingen mulighet til å unnslippe brannen på grunn av de låste dørene, forteller reporter Diana Semi i Radio Tuvalu til Australias National Nine News.

18 jenter klarte å unnslippe flammene ved å slå inn en dør. Myndighetene medgir at antall omkomne kan vise seg å være høyere enn 19. Alle detaljene rundt tragedien er ennå brakt på det rine.

Motufoua Secondary School har 300 elever av begge kjønn, og ligger på øya Vaitapu på en av de ni korallatollene som utgjør Tuvalu. Det finnes ikke brannvesen på øya som ligger 990 kilometer nord for Fiji. Øyriket som i 1978 ble uavhengig fra Storbritannia, ble tidligere kalt Ellice Islands. Øyene i ministaten har et areal på kun 26 kvadratkilometer.