Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flammene i Flatanger skal temmes fra lufta

Vinden har løyet.

 FLATANGER:  Bildet er tatt fra Vikdal i Flatanger. Fra nord møt sør. Foto: Ole Martin Dahle.
FLATANGER: Bildet er tatt fra Vikdal i Flatanger. Fra nord møt sør. Foto: Ole Martin Dahle. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Planen er nå å starte slokking fra luften.

- Brannen er mindre nå, og det ser ut som den har roet seg. Det har også vært mindre vind på stedet gjennom natta, opplyser operasjonsleder Ulf Bertil Wiseth i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Et mannskap på rundt 90 personer var gjennom natten involvert i slokkearbeidet. Det har vært rullerende bytte av mannskapet underveis.

- Det som skjer videre nå, er at det planlegges å starte med slokking fra luften når det blir dagslys, opplyser Wiseth.

Gjennom natten bisto blant annet et helikopter fra Forsvaret med overvåking fra luften og for å få overblikk over omfanget av brannen.

Kystvaktskipet Bergen har på sin side bistått med å pumpe vann fra sjøen på land og etablere en brannvegg for å hindre ytterligere spredning.

Kystvaktskipet Njård, som ved midnatt skulle ha ankommet Bølefjorden på vestsiden av halvøya der det brenner, var tidlig onsdag morgen ennå ikke framme.

Ifølge skipsfartovervåkingsnettstedet Marine Traffic lå KV Njård i Stamnesfjorden like utenfor Lauvsnes fra 1-tiden til klokken 5, da det begynte å bevege seg videre igjen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!