Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flammer truer 4000 hjem i California

Vanskelige røykforhold gjør slukningsarbeidet vanskelig.

KJEMPER MOT FLAMMENE: Brannmenn fra ANF kjemper mot flammehavet nord for Los Angeles i California. Foto: REUTERS/Gene Blevins
KJEMPER MOT FLAMMENE: Brannmenn fra ANF kjemper mot flammehavet nord for Los Angeles i California. Foto: REUTERS/Gene Blevins Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flammer herjer fjellene nord for Los Angeles i California. Hittil skal hele 20 kvadratkilometer være i flammer. Kraftig røykutvikling forhindrer slukningsaksjoner fra luften.

Nyhetsbyrået Associated Press melder at tre personer har blitt skadet, mens et mindre antall hjem har blitt skadet av brannen. Flere har mistet strømmen som følge av den kraftige brannen.

De tre skadede ble hentet ut med lufttransport fra Big Tujunga Canyon. Ytterlig informasjon er foreløpig utilgjengelig, ifølge LA Times.

Flere mennesker har blitt evakuert fra områdene som er truet av brannen. Det eksakte antallet evakuerte er foreløpig uklart.

I løpet av lørdag tredoblet brannen seg i størrelse. Minst 4000 hjem har blitt evakuert i områder som La Canada Flintridge, Glendale, Altadena og Big Tujenga Canyon på grunn av spredningsfare.

Ingen hjem har hittil blitt totalskadd.

Informasjonsoffiser Bruce Quintelier i Angeles National Forest (ANF) sier til LA Times at brannen sprer seg i alle retninger.

- Flammene har spredd seg til Altadena, som er sørvest for der den startet. Den har derfra spredd seg nord, øst og sørvest, sier han til avisa.

Han forteller at det har vært enkeltbranner som har blusset opp og forårsaket at masse aske og røyk har blitt blåst opp i lufta.

Dette gjør det altså vanskelig for fly som slipper vann på flammene.

- Det er vanskelig for brannslukningsfly å fly i området, men vi prøver stadig, sier Jessica Luna i Forest Service til CBS News.

Slukningsarbeidere jobber med å holde brannen unna Mount Wilson, der flere kommunikasjonspunkt og det historiske Mount Wilson-observatoriumet.

Det har blitt opprettet flere evakueringssentre på skoler i de forskjellige områdene.

FLAMMEHAV: Store flammer preger fjellene i California. Foto: REUTERS/Gene Blevins
FLAMMEHAV: Store flammer preger fjellene i California. Foto: REUTERS/Gene Blevins Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling