Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyveri av luksusvin på Aker Brygge

Flasker for 46 000 var plutselig borte. Så ble mistenkt luksusvintyv tatt på fersken

Mann tatt for tyverier fra Vinmonopolet på Aker Brygge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 1. februar skjedde et av årets store høydepunkt da Vinmonopolet hadde sitt slipp av eksklusiv Burgund-vin.

Folk hadde sovet på gata i ei uke for å få tak i utvalgte flasker, men da butikken på Aker Brygge i Oslo åpnet var allerede to av flaskene stjålet.

STJÅLET: To slike flasker ble stjålet. De eksklusive flaskene er fortsatt tapt, men en mann er pågrepet og siktet. Foto: Domaine Leflaive
STJÅLET: To slike flasker ble stjålet. De eksklusive flaskene er fortsatt tapt, men en mann er pågrepet og siktet. Foto: Domaine Leflaive Vis mer

Og de stjålne flaskene virker slett ikke tilfeldig utvalgt.

Svindyre

Det var to flasker hvitvin fra den meget eksklusive vinmarken Le Montrachet, produsert av stjerneprodusenten Domaine Leflaive, begge til en pris på drøyt 23 000 kroner per flaske.

Fortjenesten kan imidlertid være stor om du tar flaskene med til utlandet. I London selges ei flaske for 76 000,-, mens den i Hongkong går for over 85 000,-.

Vinmonopolet sto nesten på bar bakke et par dager etter tyveriet, men det skulle vise seg at overvåkningsbildene fra Vinmonopolet på Aker Brygge skulle bli gull verdt.

- Tatt på fersken

Kort tid etterpå ble nemlig en mistenkt vintyv tatt på fersk gjerning på det samme polet. Ifølge butikksjef Gjert-Rasmus Fjørtoft hadde mannen med seg dyre varer.

- Vi tok en på fersk gjerning i butikken som stjal andre varer. Han ble deretter innbrakt av politiet og avhørt, sier Fjørtoft til Dagbladet.

Ifølge butikksjefen klarte Vinmonopolet via overvåkningskameraene i butikken å identifisere at den samme personen som ble tatt på fersken også var i butikken dagen før det eksklusive Burgund-slippet.

- Vi så ikke på kameraene at han tok flaskene, men klarte å identifiserte flaskene på ham. Politiet mener også han står bak tyveriene av Leflaive-flaskene, sier han.

Leflaive-flaskene var altså de to hvitvinsflaskene til 23 000 kroner som ble borte dagen for slippet.

Vinmonopolet overlot mannen og den videre etterforskningen til politiet. Oslo-politiet opplyser til Dagbladet at de ikke ønsker å kommentere den pågående etterforskningen.

Det er ukjent for Dagbladet hvordan personen stiller seg til anklagene.

Luksustyv

Ifølge butikksjefen ble flaskene stjålet rett før stengetid dagen før slippet.

- Tror du den som står bak har visst hva han var ute etter?

- Det er hvert fall ikke tilfeldig at de tingene som er borte er blitt tatt. De to flaskene som var borte før slippet, var to av de dyreste flaskene vi hadde inne. Her har de visst hva de er ute etter, sier han til Dagbladet.

Flaskene er ikke kommet til rette for Vinmonopolet.

- Vi er imidlertid veldig glad for at det er identifisert en ekstern trussel og at politiet tar tak i det. Vinmonopolet retter erstatningskrav for verdiene som er borte. Likevel skulle vi gjerne hatt flaskene tilbake til glede for kundene, sier han.

VINKØ: Utenfor Vinmonopolet på Aker brygge sitter syv menn som fortsatt har ett og et halv døgn igjen i kulda. De venter på å få kjøpe eksklusiv og ettertraktet vin, på det de hevder er billigsalg. Video: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling