Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flatanger-oppblussing så godt som slukket

Blusset opp i går.

BLUSSET OPP: Store mannskaper fra politi og brannvesen rykket lørdag kveld ut til Flatanger, etter at brannen i området blusset opp. Foto: Jostein Aardal / Namdalsavisa
BLUSSET OPP: Store mannskaper fra politi og brannvesen rykket lørdag kveld ut til Flatanger, etter at brannen i området blusset opp. Foto: Jostein Aardal / Namdalsavisa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til søndag fikk brannmannskapene kontroll over oppblussingen i Hasvåg i Flatanger i Nord-Trøndelag. Brannen var i morgentimene så godt som slukket.

Flammene var tidlig søndag morgen ikke lenger synlige
, men etterslukkingen vil fortsette utover dagen.

- Det har roet seg kraftig ned. Når dagslyset kommer, blir det en innsats med brannhelikoptre og bakkemannskaper, sier operasjonsleder Stig Roger Olsen i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB.

To brannhelikoptre og rundt 80 bakkemannskaper vil bli satt inn i etterslukkingen. Ingen bygninger har fått skader etter at brannen blusset opp igjen.

Ulmebrann Det var klokken 1907 lørdag kveld at politiet ble varslet om ny brann. Det viste seg at det var en ulmebrann som hadde blusset opp nordvest for Hasvåg etter at samme område tidligere i uken var hardt rammet av brann som førte til 64 totalskadde bygninger.

- Det viser seg at det ligger latent og begynner å brenne når det er nok vind og forholdene ligger til rette for det, sier Olsen.

- Mer vann er eneste medisin, fastslår han.

Brannen lørdag kveld besto ikke av høye flammer, men ulming og glør i bakken. Kombinert med kraftig vind førte dette til at det regnet aske, kunne NRK melde fra stedet.

Fem evakuert Innbyggerne ble evakuert under brannen tidligere i uken, men to familier med til sammen fem personer fikk flytte hjem da det ble bekreftet at brannen var slukket onsdag. Disse fem personene måtte lørdag kveld evakueres på nytt. Evakueringen gikk rolig og udramatisk for seg, og de to familiene fikk tilbringe natten på Lauvsnes.

Det er ikke klart når de fem får vende hjem.

En stund var det fare for at bygninger kunne bli tatt, men ved 2-tiden opplyste politiet at alle bygninger var utenfor fare.

Branngate mot Båsvika Ifølge Adresseavisen var vindretningen stabil natt til søndag, og brannmannskapene hadde kontroll.

Sivilforsvaret bidro med en 1,5 kilometer lang brannslange som henter vann fra fjorden, skriver Namdalsavisa. Et mannskap på 24 personer skulle natt til søndag etablere en branngate for å hindre spredning mot Båsvika. Denne branngaten ligger 500 meter fra branngaten som ble opprettet i forbindelse med storbrannen tidligere i uken.

Det var lørdag kveld brann også på en odde i sjøen nordvest for Hasvåg. Siden det verken er bebyggelse eller folk på odden, lot brannmannskapene denne brannen være i fred.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!