- Flåte skal ha kantret

Leter etter folk i sjøen ved Balestrand. Nå trapper politiet ned leteaksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||SISTE: - Leteområdet er ganske lite, og nå har vi gjennomsøkt det fra luften i nesten tre timer uten å finne personer. Det eneste vi har funnet er en hjemmelaget flåte, laget av tønner og isopor, sier redningsleder Siv Namork ved Hovedredningssentralen på Sola til bt.no

- Vi fikk en melding klokken 18.09. Det er observert en båt som har problemer om lag 200 meter fra land. Det skal være folk observert folk i sjøen. Dette er rett ut fra Askelund i Balestrand, sier operasjonsleder Per Rimmen i Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no.

Til Dagbladet forteller Rimmen at letingen fortsatt pågår.

- Både luftambulanse og seaking-helikopter har kommet til stedet, sier Rimmen.

Det var vitner på land som i 18-tiden meldte fra at de mente å ha sett en eller flere personer falle i vannet fra en liten båt, melder NRK.

— Det viste seg senere at det var en hjemmelagd flåte. Den ble skylt på land kort tid etterpå. Det er uvisst om det var folk på flåten, sier redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Flåten skal ha vært om lag 200 meter fra land da vitnene mente å ha sett noen falle i vannet.

To helikoptre og flere båter gjorde tirsdag kveld søk i området. Dykkere er også satt inn i letingen, og det drives søk langs stranda.
Politiet opplyser at det ble sendt ut melding til båter i området slik at de også kan bistå i letingen.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.