Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flåtemannen er tsjekker

Blir nå sendt ut av Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den mystiske mannen som ble funnet på en flåte i sjøen mellom Norge og Danmark i april er nå identifisert.

Han har hevdet han heter George Williams, men svensk politi har hele tiden tvilt på hans forklaring. Nå er han identifisert som en 49 år gammel tsjekker fra den lille byen Domazlice, melder Svensk Radio.

Mannen nekter å oppgi sin identitet, men nå mener politiet å ha slått fast at han har et vanlig tsjekkisk navn.

I en lang e-mail til Dagbladet i helga fortalte Flåtemannen om hvordan han havnet på havet og om de fryktelige døgnene han tilbrakte på flåten.

Han har sittet i varetekt i Göteborg siden han ble funnet på havet 21. april, men vil nå bli sendt tilbake til Tsjekkia.

Han har aldri bedt om asyl i Sverige, men har hele tiden sagt at han vil til USA. Han skal ha søkt asyl i Tyskland på 1980-tallet og har også vært i Storbritannia.

FUNNET PÅ HAVET: 21. april ble mannen funnet på en flåte i Nordsjøen. Mannskapet på den norske tankeren Berge Odin reddet mannen og tok ham med til Sverige. Foto: Scanpix
FUNNET PÅ HAVET: 21. april ble mannen funnet på en flåte i Nordsjøen. Mannskapet på den norske tankeren Berge Odin reddet mannen og tok ham med til Sverige. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling