Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flåtemannen kan være PR-stunt

Svensk politi sammenligner ham med pianomannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen som ble plukket opp fra en flåte i Skagerrak fredag, kan ha iscenesatt hele opptrinnet.

Nå lurer politiet i Sverige på om han er inspirert av pianomannen.

Uklart motiv

- Det kan være en mann som bare vil ha oppmerksomhet, sier Thomas Fuxborg, pressetalsmann for politiet i Västra Götaland, til Dagbladet.no.

- Hvilke motiv skal han ha for det?

- Det minner om historien rundt pianomannen. Vi vet fortsatt ikke hvilke motiv pianomannen hadde den gangen, men han fikk mye oppmerksomhet, sier Fuxborg.

Selv sier flåtemannen at han er en blindpassasjer. Pianomannen ble på sin side funnet på en våt strand i England i april i fjor. Tilnavnet fikk han fordi han angivelig spilte piano og tegnet flygel. Mannen var stum om sitt opphav og fikk massiv oppmerksomhet fra verdenspressen.

Senere ble det avslørt at pianomannen var Andreas Grassl, en 20 år gammel bondesønn fra Tyskland, som slett ikke kunne spille piano.

REDDET TIL HAVS: Den mystiske mannen ble funnet drivende på en flåte som besto av fire oljetønner og en pall. Foto: «BERGE ODIN»
REDDET TIL HAVS: Den mystiske mannen ble funnet drivende på en flåte som besto av fire oljetønner og en pall. Foto: «BERGE ODIN» Vis mer

Lite samarbeidsvillig

Svensk politi peker på at også flåtemannen er svært lite villig til å redegjøre for sin identitet.

- Han er ikke særlig samarbeidsvillig. Han sier han er født av jødiske og russiske foreldre, og at han ble adoptert bort da han var ett år, men han vil ikke si hvem foreldrene er. Han sier han har bekjente i New York, men han vil ikke si hvem, sier Fuxborg, men understreker:

- Samtidig vet vi ikke om han kan han ha opplevd noe.

Vil til New York

Fuxborg opplyser at mannen ikke har planer om å søke asyl i Sverige, og at han er fast bestemt på at han vil ha oppholdstillatelse i USA og bo i New York.

Søndag ble mannen fotografert. Søndag tar svensk politi kontakt med ambassaden i USA for å forsøke å finne identiteten hans. Lykkes ikke det, vil bilde og fingeravtrykk sendes ut via Interpol og det svenske utlendingsdirektoratet.

Flåtemannen kan være PR-stunt
MYSTISK:</B> Pianomannen, som ble funnet på en våt strand i England, viste seg å være den 20 år gamle bondesønnen Andreas Grassl.
ISCENESATT?:</B> Svensk politi holder muligheten åpen for at flåtemannen har regissert opptrinnet på flåten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling