Flatland fikk sparken

Sjefmekler og mangemillionær Jan Petter Sissener mislyktes å overtale Hallvard Flatland til å fratre fra Rikstoto-styret. Dermed var det ingen vei tilbake: Representantskapet vedtok å kaste tv-kjendisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Representantskapet i Norsk Rikstoto utpekte tre personer til å overtale Hallvard Flatland til å trekke seg frivillig fra styret i Norsk Rikstoto. De tre som skulle gjennomføre det vanskelige møtet med tv-kjendisen var sjefmekler Jan Petter Sissener - travets representant, statens representant Magne Stubsjøen og galoppens representant Arne Herberg.

Renommé

Flatland var imidlertid klar i sin tilbakemelding: Han kom ikke til å fratre - heller ikke midlertidig. Dermed vedtok et flertall i representantskapet å kaste mannen som var hentet inn til styret nettopp for å skape positiv blest om hestesporten.

- Vi foretok en helhetsvurdering hvor vi måtte vurdere hestesportens omdømme og renommé, sier leder i representantskapet Arne Herberg til Dagbladet.

- Betyr det at dere mener Hallvard Flatlands navn trekker ned hestesportens omdømme?

- Der får du trekke dine egne konklusjoner, svarer Herberg.

Hyttesaken

Sterke krefter innen hestesporten ønsket å kaste Flatland. Det er Flatlands rolle i hyttesaken i Uvdal som har ført til uroen. Flatland tapte for kort tid siden saken som skipsreder Thor Christensen hadde anlagt mot ham. Flatland hadde betalt600 000 kroner til sin venn, travtrener Atle Hamre, for Christensens hytte i Uvdal. Christensen fikk imidlertid aldri disse pengene og vant tilbake hytta. Hallvard Flatland har anket saken. Og nettopp det er problemet for Norsk Rikstoto: Så lenge saken vil versere i rettsapparat og medier, frykter de at Flatlands rolle som styremedlem i Norsk Rikstoto skal bli fokusert på.

- Vi tar ikke stilling til Flatlands personlige anliggender, men må ta hensyn til hestesporten, fastslo Herberg.