Flatland hudfletter Økokrim

Hallvard Flatland mener Økokrim har drevet «bevisst terror» mot ham under etterforskningen, og at han har blitt en syndebukk som skal tas for enhver pris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-kjendisen startet sin forklaring med et personlig innlegg som var et følelsesutbrudd mot Økokrim og medienes håndtering av saken. Han mener det tidlig gikk prestisje i saken fra Økokrims side, og at flere av anklagene i tiltalen er direkte gale.

- Man prøver å finne en syndebukk, og den skal tas for enhver pris. Det virker som de ble fanget i sitt eget garn, og brukte mest mulig tid på å etterforske saken i håp om at det skulle dukke opp et eller annet, sa en rasende Flatland i Oslo tingrett.

- Jeg tar opp dette av hensyn til alle de levende og døde som har fått oppleve det jeg kaller bevisst terror fra Økokrim. Det er snart tre år siden Økokrim invaderte hjemmet mitt. De valgte bevisst å komme på en fredag kveld. Hvorfor? Fordi Økokrim vet at dette er en familiekveld, og da får man ikke bare rammet hovedpersonen, men også resten av familien, fortsatte programlederen.

- Jeg sa tidligere i dag at Økokrim fungerer både som dommer og bøddel. Det er en psykisk prøvelse fordi jeg ikke får utført den jobben jeg ønsker å gjøre og vet at jeg kan. Det er ille å våkne klokken fire hver morgen og tenke: «hva har avisene funnet på i dag?», sa Flatland.

Verken aktor Geir Kavlie eller Økokrims ledelse ønsket mandag ettermiddag å kommentere kritikken fra den tiltalte TV-kjendisen. Flatland fortsetter sin forklaring i retten tirsdag morgen. Han er tiltalt for grovt heleri og falsk forklaring.

ANKLAGET ØKOKRIM: Hallvard Flatland ønsket ikke å bli tatt bilde av i retten i dag. Men fra vitneboksen langet han ut mot Økokrims heksejakt mot ham i hvitvaskingssaken som begynte i Oslo Tingrett i dag. På bildet hilser aktor Kavlie på Flatlands forsvarer Erling Lyngtveit.