Flatland må i retten igjen

Travkusk Atle Hamre skal ha gitt nye opplysninger i avhør mot bedre soningsvilkår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag starter ankesaken om heleri mot Halvard Flatland i Borgarting lagmannsrett. Den populære TV-verten fra Casino på TV3 er tidligere frifunnet for heleri i tingretten, men dømt for falsk forklaring i avhør. Dette fikk han 30 dagers straff for. Både Flatland og Økokrim anket avgjørelsen fra tingretten.

Anklaget for hvitvasking

Stridens kjerne handler om en konto som Flatland skal ha hatt i Monaco, hvor penger fra hestehandel er blitt overført til. Økokrim mener de kan bevis at kontoen til Flatland ble brukt til å hvitvaske penger.

Saken mot Flatland skulle begynt for en uke siden, men på grunn av nye opplysninger i saken ble den utsatt en uke. I følge Dagens Næringsliv skal travkusk Atle Hamre ha gitt nye opplysninger i saken, og at det er årsaken til utsettelsen.

Hamre er dømt til fem års fengsel for bedrageri og utpressing av en skipsreder i Sandefjord. Flatland var en del av sakskomplekset i denne saken.

Påstand om fengsel

Dagens Næringsliv erfarer at Hamre er lovet flere permisjoner og friere soning om han ville la seg avhøre på nytt i helerisaken mot Flatland.

En av de som betalte inn penger på kontoen til Flatland har tidligere uttalt at han trodde Hamre eide kontoen i Monaco, og ikke Flatland.

Da saken ble behandlet i tingretten la Økokrim ned påstand om halvannet års fengsel og inndragning av 3,3 millioner kroner mot Flatland.

VITNER:</B> Atle Hamre er innkalt som vitne i saken mot Halvard Flatland. Her møter han i retten fra behandlingen av Flatland-saken i Oslo tingrett.