Flatland og Buchardt blir turistkonger

SKIEN: TV-kjendis Hallvard Flatland og hotellgründer Arthur Buchardt har bestemt seg for å skape Norges største turist- og vintersportssted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to har sikret seg råderetten over 10 000 dekar til det som kan bli en milliardutbygging av Gausta-området i Telemark.

Utbyggingen skal gå over en tiårsperiode. Investeringene omfatter utbygging av nytt hotell, serviceanlegg, utleiehytter og anslagsvis 600 private hytter; totalt 2000- 3000 nye sengeplasser. Nytt skianlegg til 225 millioner kroner står sentralt i utbyggingen i Gaustablikkområdet.

Hemmelig sum

Området er tungt bygd ut fra før. Men det resterende, uutbygde området på nevnte 10 000 dekar er nå overlatt til Buchardt og Flatland, som skal betale for tomter etter hvert som utbyggingen skrider fram. Hvor mye grunneierne har forhandlet seg fram til, ble ikke opplyst på gårsdagens pressemøte på Rjukan, der planene ble lagt fram.

Flatland og Buchardt fikk tidligere i år til en meget fordelaktig handel med kommunen da de overtok en hotelltomt i samme område for kostpris. Kommunen ville ha de to investor-kjendisene til Tinn, da man mente de ville fungere som henholdsvis trekkplaster og kvalitetsstempel for det man håpet skulle bli en ny Trysil-utbygging.

Klokkertro

I går ble avtalen presentert, med grunneiernes underskrifter. Området som bygges ut ligger med utsyn mot Telemarks «hellige» fjell, Gausta (1884 m), men på andre sida av riksveien. Tinn kommune med ordfører Berit Stormoen (H) i ledelsen har fortsatt klokkertro på Hallvard Flatland som trekkplaster - på tross av Atle Hamre-saken, vel å merke sammen med hotell- og utbyggingsmagnaten Arthur Buchardt.

Både Buchardt og Flatland uttalte i går at de har meget stor tro på prosjektet.