Flatland-siktelsen kan gi ny runde i retten

Det kan gå mot et nytt rettsmøte i saken mot travkusken Atle Hamre etter at TV-kjendis Hallvard Flatland ble siktet for hvitvasking av penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan bli ekstraomganger i rettsmaratonen i Sandefjord.

Etter at Hallvard Flatland ble siktet for hvitvasking av penger og mulig brudd på skattereglene, vil advokatene til travkusken Atle Hamre etter all sannsynlighet sende en begjæring til retten for å få deler av Atle Hamre-saken gjenopptatt.

Dette for å renvaske Hamre i forhold til siktelsen mot Hallvard Flatland.

- Høyst sannsynlig sender vi mandag en begjæring til Sandefjord byrett for å få gjenopptatt den delen av saken som gjelder Hallvard Flatlands konto i Monaco. Bakgrunnen er det som har kommet fram i media etter at hovedforhandlingene ble avsluttet for en tid tilbake, Hamres forsvarer, Jonny Sveen.

Raser mot Økokrim

Økokrim fikk snusen i Flatlands «hemmelige» konto i Banque de Goutard i Monaco mens de lette etter angivelige utpressingspenger fra eksreder Thor Christensen. Monaco-kontoen ble nevnt helt på slutten av hovedforhandlingen i saken mot Atle Hamre.

Siden har det kommet fram at Økokrim har grunn til å tro at en del penger på kontoen kan stamme fra utpressingen av eksreder Thor Christensen. I den forbindelse er Atle Hamres navn trukket fram.

- Det er helt unødvendig - rett og slett tull og tøys - av Økokrim å trekke inn Atle Hamres navn i dette. Hamres sak har blitt stilt i et uheldig lys, og vi vil få saken gjenopptatt før dommen kommer - rett og slett fordi vi vil få avkreftet at Atle Hamre etterforskes for straffbare handlinger av Økokrim, sier Sveen.

Innblikk

Norske myndigheter sender nå en rettsanmodning til Sveits for å få innblikk i en konto i Banque Scandinave Genhve, hvor 520000 dollar på Flatlands Monaco-konto kommer fra.

Hamre har forklart at han satte inn 350000 danske kroner på Flatlands konto i Monaco. Pengene stammer fra et hestekjøp.

Økokrim er nå interessert i å sjekke om Hamre kan spores til flere innskudd.

SIKTET: Hallvard Flatland er i klammeri med Økokrim på grunn av en «hemmelig» konto i Monaco.