Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Flatland skal ut!

Spillet rundt kjendisene i den store utpressingssaken spisser seg til. Reder Thor Christensens advokat, Sverre A. Holm, sier at Hallvard Flatland får frist til torsdag til å «fravike hytta». TV-millionæren skal kastes ut av hytta han har lånt ut til den siktede travkjendisen Atle Hamre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Holm vil ikke nøye seg med å kaste ut Hamre, som Dagbladet omtalte i går. Også TV-kjendisen skal ut hyttedøra i Uvdal.

Torsdag må nemlig Hallvard Flatland og hans advokat Morten Kjensli ha svart på om Flatland frivillig gir opp hytta han hevder å ha kjøpt av Thor Christensen, den søkkrike skipsrederen som superkusken Atle Hamre er siktet for å ha presset for 28 millioner kroner. Hytta skal i praksis ha blitt disponert av den siktede Atle Hamre.

- Får vi ikke svar innen torsdag går vi til namsmannen og begjærer utkastelse, sier advokat Sverre A. Holm til Dagbladet.

Formelt står hytta på Uvdal Alpinsenter, registrert og tinglyst på finansmannen Thor Christensen. Både Flatland og Christensen har oppført hytta som sin eiendom i selvangivelsene fra 1996 til 1998.

Irritert Flatland

Holm hevder det var Hamre som tok initiativ til å ta over hytta som et ledd i utpressingssaken. Ifølge Holm skal Christensen aldri mottatt penger for hytta som Flatland nå hevder å eie. Flatland husker ikke hvordan og til hvem pengene for hytta ble overført, ifølge VG.

Fraviker Flatland hytta frivillig, vil Christensen/Holm gi ham en «rimelig frist» til å fjerne personlige eiendeler og til å levere over nøklene.

- Jeg har ikke hørt noe fra advokat Morten Kjensli som etter det jeg forstår både er advokat for Hallvard Flatland og Atle Hamre. Det finner jeg merkelig, spesielt sett i lys av at en irritert Flatland fredag kontaktet en nær medarbeider av Thor Christensen og ga uttrykk for at han likte dårlig at hytta var kommet i fokus. Det naturlige ville være at han kontaktet meg, sier Holm.

- Burde forstått

- Hvis du skulle ha rett i at hytteovertakelsen er en del av utpressingen mot Christensen, burde ikke Flatland forstått at alt ikke var som det skulle være?

- Jo etter mitt skjønn burde Flatland forstått at her var det noe spesielle forhold til stede, mener Holm.

- Han og hans advokat Kjensli hadde all grunn til å undersøke dette nærmere slik at de kunne være sikre på at dette var en reell og gyldig transaksjon. Det ser unektelig merkelig ut at Flatland og Kjensli har opptrådt så uprofesjonelt at de ikke har sørget for skjøte ved en hyttehandel, sier Holm.

Flatlands begrunnelse for hyttehandelen skal være godt vennskap med Hamre og muligheten for å gjøre en god handel.

Lukrativt hestesalg

Også på andre områder står Hamre og Flatland hverandre nær. Hamre har flere ganger handlet hester for Flatland.

Flatland solgte 20. mai i år stjernehesten Kendrick Hanover med stor gevinst. Det var Hamre som oppdaget hesten for Flatland i USA, og Flatland ble hestens første eier i Norge.

Flatland skal også ha vært fru Hamres velgjører. VG skrev lørdag at fru Hamre kjører rundt i en BMW som er leaset av Flatlands private selskap Euro TV AS.

Ærekrenkelser?

Etter at Atle Hamres advokater fredag gikk til anmeldelse av Thor Christensen for dokumentfalsk og for å ha avgitt falsk forklaring til politiet, spisser konflikten seg til også på andre måter. Christensens advokat, Sverre A. Holm, sier at «han ikke tillater at Kjensli setter fram beskyldninger mot min klient som er fullstendig grunnløse».

- Hva skal du gjøre da?

- Det er straffbart å framføre ærekrenkelser, og jeg forbeholder meg retten til å komme tilbake til slike vurderinger etter å ha studert Morten Kjenslis rolle i denne anmeldelsen, sier Holm, og legger til:

- Jeg håper for advokat Kjenslis del at han nøye har vurdert sin rolle i denne saken. Han bør være mer varsom, mener Holm.

Dagbladet har en rekke ganger forsøkt å få kommentarer både fra advokat Morten Kjensli og Hallvard Flatland, men ikke lyktes.

Kjensli uttalte imidlertid til Dagbladet lørdag at hytta er en «ikke-sak».