Flatland trekker seg

Hallvard Flatland trekker seg fra TV2 etter kanalens aksjeavsløringer. Selv mener Flatland saker er oppblåst og skylder på media. Hans kolleger i TV2 puster på sin side lettet ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ga TV2-ledelsen Flatland tillit, til tross for at kanalens egen nyhetsredaksjon avslørte at Flatland hadde ført både TV2 og seerne kraftig bak lyset med sitt hemmelige aksjekjøp mens han var programleder fro Fredagsbørsen.

I dag kl 15.45 ringte Flatland selv til TV2-sjef Kåre Valebrokk og sa at han trakk seg som programleder for TV2s nye lørdagsshow.

- Det er i første rekke fordi jeg føler vi må få avsluttet den pågående debatten om min person. Den vil jeg gjerne ha lagt død. Så kan jeg eventuelt komme tilbake som programleder på TV2 eller noe annet sted, sier Flatland.

Han betegnet bråket rundt hans person som «fjæra som ble til fem høns».

Sjefredaktør Kåre Valebrokk beklager at Flatland trekker seg, men sier at han forstår Flatlands beslutning.

- Jeg tror at han ville gjort en glimrende jobb i underholdningsprogrammet. Men jeg forstår hans reaksjon.

Senere på kvelden sa Valebrokk til TV2s «Tabloid»:

- Jeg vil ikke si at Flatland var en belastning for kanalen, men veldig lett blitt det, sa Valebrokk på TV2s «Tabloid i kveld».

Hallvard Flatland risikerte å bli venneløs på sin nye arbeidsplass.

Upopulær

Flatlands aksjekrumspring har gjort han til en lite populær mann internt i kanalen.

- Jeg har snakket med over 50 ansatte i dag, og alle mener Flatland må gå, sa klubbleder Jarle Mindor Marøy i TV2 til Bergens Tidende tidligere i dag.

- Telefonene har kimt i hele dag, og alle kollegaene mine har vært tindrende klare om saken.

Presset på flere fronter

Det er selvsagt skandalen rundt Flatlands hemmelige og meget gunstige aksjekjøp mens han var programleder for Fredagsbøren i 1998 som har utløst avgangen.

Men også på to andre områder slåss han for sitt omdømme.Den gjelder mistankene om juridiske ulovligheter vedrørende Monaco-kontoen sin, og de stadig tilbakevendende antydningene om at han er involvert i den tiltalte travkusken Atle Hamres liv og økonomi.

Ber annonsørene styre unna

Bjørn Solvang i annonseformidlingsbyrået Initiative Universal media sier at annonsørene bør styre unna Flatland. Selskapet er blant de største innen formidling av tv-reklame i Norge.

- Jeg ville vært veldig skeptisk til å anbefale annonsørene å sponse et program med Flatland som programleder, sa han til TV2 økonomiredaksjon i kveld.

- Skurkeaktig

Olav Njaastad, leder i Norsk Journalistlag, går langt i å fordømme Flatlands oppførsel.

- Flatland opplever jeg nå som skurkeaktig, sa Njaastad til NRK i kveld.

- Han har kommet på døra til folk og pushet aksjer. Han har tjent penger på dette, men gitt inntrykk av noe annet.

Trekk deg Flatland

Etter avsløringene i går kveld har mange røster krevd Flatlands avgang. I avstemninger på norske nettsteder har et klart flertall av de spurte sagt de mener Flatlands tid på skjermen er over.

Kravene om at han burde trekke seg har vært spesielt sterke fra hans kommende journalistkollegere i TV2.

- Hallvard Flatland har ført TV 2 bak lyset. Vi ønsker Kåre Valebrokk på banen og krever at han gjør rede for hvorfor han lar Flatland få bli i TV 2, saklubbleder Jarle Mindor Marøy tidligere i dag, før det var kjent at Flatland trakk seg.

Til og med generalsekretæren i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, har vært ute og krevd Flatlands tv-hode på et fat.

- Jeg synes TV2 skal la Flatland konsentrere seg om å tjene penger i stedet for å tjene seerne, sa han til Dagbladet i går kveld.

Men nå har altså Flatland tatt det valget selv.

THE SHOW COULDN'T GO ON: Hallvard Flatland (t.v) trekker seg nå som programleder for TV2s nye lørdagsshow. TV2-sjef Kåre Valebrokk (t.h) beklager avgjørelsen.