Flatlands forretnings- imperium

Hallvard Flatland har registrert hele seks nye selskaper i sommer. De fleste av selskapene hans er tapssluk, selv om de på papiret er verdt mange millioner kroner. TV-kjendisen hadde ingen skattbar inntekt i 1999, men 10 millioner i formue.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved siden av programlederjobben driver Flatland med både bedriftsrådgivning, internettspill, aksjetrading, eiendomsutvikling, hestespill, mobiltelefoni, nettauksjoner, detaljhandel og forsikringsmekling.

Foruten hans mye omtalte hestehandler.

I tillegg skal han starte en ny landsdekkende TV-kanal som skal konkurrere med hans arbeidsgiver TV2. Felles for de fleste selskapene er at de går med underskudd. Bare to av dem hadde overskudd i 1999. I sommer har han vært med på å etablere seks nye selskaper:

Gaustatoppen Invest: Flatland og hotellkonge Arthur Buchardt har skutt inn 800000 kroner i aksjekapital i dette selskapet, som skal utvikle eiendom på Gaustatoppen.

Playoff: Flatland eier 35 prosent av spillselskapet som blant annet tilbyr odds på hvorvidt Mette-Marit og kronprins Haakon forlover seg i løpet av året.

Advisory: Flatland har stiftet selskapet i Tønsberg sammen med tidligere aksjemekler Tore Traaseth. Det skal drive med bedriftsrådgivning.

One Two Com: Danske Tommy Bosterup Jensen ville starte et unikt mobilselskap, men eier Christian Ringnes fikk kalde føtter da Dagens Næringsliv skrev at finansakrobaten hadde vært involvert i flere skandaleprosjekter i hjemlandet. One Two Com ble derfor kjøpt opp av Kjell Bråthen, som fikk Flatland med på laget. Foreløpig sitter Bråthen på alle aksjene, men han sier til DN at det ikke er usannsynlig at styremedlem Flatland og Jensen kommer inn på et seinere tidspunkt.

Storsenteret Norge: Fra Kongsberg skal Flatland og partnere drive med detaljhandel.

Live Broadcast Productions: Sammen med TV 2-direktør Nils Ketil Andresen og eks-TV 2-direktør Ivar Steen-Johnsen satser han på web-tv. Ifølge Finansavisen skal innsatsen på 1,7 millioner kroner allerede være blåst opp i 20 millioner i forbindelse med en emisjon.

Dette er Flatlands gamle selskaper:

GiBud: Driver med auksjoner på Internett. Raset for internettaksjer har skalpert verdien av GiBud. Flatlands del var på det meste verdt 8 millioner kroner. Nå er hans andel sunket til knapt én million.

Euro TV og Eurofond: Gjennom heleide Euro TV og Eurofond driver han blant annet med kjøp og salg av aksjer. I fjor tjente han 1,5 millioner kroner på smarte aksjeklipp gjennom Eurofond. I tillegg driver han aksjespareklubben Stockaid sammen med noen kompiser. Aksjeporteføljen var på hele 10 millioner kroner tidligere i år. Men Fredagsbørsens TV-fond solgte han seg ut av i fjor: - Det er mye mer moro å holde på med aksjer på egen hånd, sa Flatland til Dagbladet tidligere i år.

TV Invest: Flatland grunnla TV Norge sammen med Erik Rynning.

Nå satser de på ny sammen med Orkla Media for å starte en ny allmennkringkastingskanal.

Eurospill International: Flatland eier 23,3 prosent av selskapet, som satser på spill på tekst-tv og Internett, blant annet med Rikstoto. Flatland sitter i styret i Norsk Rikstoto.

Norwegian Broker: Driver forsikringsmekling, og delte ut 1,4 millioner kroner i utbytte i fjor, som Flatland fikk 5 prosent av.

Organisasjonsspill AS: Skal tilby frivillige organisasjoner mulighet for spill på Internett. Flatland eier 16,66 prosent av selskapet. Men aktiviteten er minimal og hele aksjekapitalen var tapt ved årsskiftet.