Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flåttbitt-syke Grethe (55) får endelig hjelp

Myndighetene beklager urettmessig behandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Forrige torsdag skrev Dagbladet.no om flåttbittsyke Grethe Grøneng (55) som ble friskmeldt av trygdemyndighetenes rådgivende lege som aldri har undersøkt henne.

8. november i fjor ga Eidsivating lagmannsrett 55-åringen endelig medhold i at hun har krav på yrkesrettet attføring. Men et helt år seinere, hadde hun ennå ikke hørt fra trygdeetaten.

Nå ser det ut til at Grethe skal få den hjelpen hun har rettslig krav på.

- Blir spennende

«Viser til dine tidligere henvendelser i stønadssaken din. Det beklages at saken har tatt tid, noe som beror på flere forhold», skriver NAV Lørenskog trygd i et brev hun mottok fredag i forrige uke.

Brevet er datert samme dag som Dagbladet.no tok kontakt med trygdemyndighetene, og kom Grøneng i hende dagen etter avisoppslaget.

I brevet lover trygdekontoret at de vil etterkomme den ett år gamle dommen og etterbetale rehabiliteringspenger «i løpet av få dager».

Trygdekontoret har også innkalt Grøneng til et møte i dag, hvor de skal legge planer for videre oppfølging.

image: Flåttbitt-syke Grethe (55) får endelig hjelp

- Dette blir spennende. Jeg forventer virkelig at det ordner seg nå. De må komme med en avgjørelse som er til min fordel, og kan slett ikke trenere dette videre, sier Grethe Grøneng til Dagbladet.no.

Lang kamp

29. november 2001 ble Grethe Grøneng fullt sykemeldt fra jobben i IT-selskapet, og har ikke vært i jobb siden.

Hun sliter med smerter i nakke, skuldre, bein og armer, er generelt utmattet, har hyppig hodepine og svimmelhet og lider av konsentrasjons- og hukommelsesproblemer.

I over tre år har Grethe Grøneng ønsket yrkesrettet attføring. Medisinske sakkyndige har uttalt at hun burde uførepensjoneres, men Grøneng har likevel ønsket hjelp til å komme tilbake til arbeidslivet.

Trygdeetatens rådgivende lege festet imidlertid ikke lit til konklusjonene fra de sakkyndige som har utredet henne. I steden har internlegen sådd tvil om at hun i det hele tatt er syk.

I forbindelse med spørsmål om fortsatt sykemelding sommeren 2002 uttalte trygdeetatens rådgivende lege, uten at han hadde møtt henne, at hun burde friskmeldes «100 prosent snarest».

Trygdemyndighetene har brukt dette for å nekte henne attføring.

ETTERLENGTET: Forrige torsdag skrev Dagbladet.no at Grethe Grøneng (55) verken har fått rehabiliteringspenger eller attføring til tross for at hun knuste Staten i retten for et helt år siden. Foto: Ole C. H. Thomassen/Privat
ETTERLENGTET: Forrige torsdag skrev Dagbladet.no at Grethe Grøneng (55) verken har fått rehabiliteringspenger eller attføring til tross for at hun knuste Staten i retten for et helt år siden. Foto: Ole C. H. Thomassen/Privat Vis mer

I etterkant har Grøneng fått påvist at de fleste plagene hennes kan relateres til en alvorlig nerveinfeksjon etter flåttbitt (nevroborreliose journ. anm.), som hun hadde gått med i årevis uten å få nødvendig medisinsk behandling.

Hele Norges coronakart