Flau bris mot kontantstøtte

Arbeiderpartiets underskriftskampanje mot kontantstøtte på internett har ikke høstet noen storm av støtte: 1400-1500 har undertegnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sterkeste fall kan oppslutningen kalles en flau bris.

- Vi er ikke skuffet. Internett er et helt nytt verktøy vi prøver ut. Kampanjen har engasjert ganske mange, jeg har sett en god del navn som ikke er med i Ap, sier informasjonssekretær ved partikontoret, Grete Berget, til NTB.

Hun viser til at det ikke var satt opp noe måltall for kampanjen og mener den på mange måter fungerer som et slags prøveprosjekt.

Slutt tirsdag

I morgen avsluttes underskriftskampanjen. Samme dag har Barne- og familiedepartementet satt som høringsfrist for lovforslaget om kontantstøtten som nå skal utarbeides. Lovforslaget skal legges fram til påske.

Uansett sluttresultat skal Arbeiderpartiet sende listen over motstandere mot kontantstøtten til departmentet.

- Vi skal sende departmentet en mail over alle som ønsker å markere sin motstand mot kontantstøtten. Og ja, den skal gå som e-post, sier Berget.

Mye aktivitet

Berget sier at antall henvendelser til Ap økte kraftig som følge av underskriftskampanjen. Den første uken etter at kampanjen var satt i gang hadde partiet 37 000 henvendelser via internett, mot rundt 9000 på vanlige uker. Debatt har foregått på internett-sidene, men de færreste har altså villet sette sitt navn på motstander-listen.

Ap skal i etterkant av kampanjen studere erfaringene som er gjort. Ifølge Berget har flere reagert på at Ap som politisk parti står bak en underskriftskampanje. Det er en av reaksjonene som skal studeres nærmere når partiet skal gjøre opp status for underskriftskampanjen mot kontantstøtte.

(NTB)