Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flau på Aps vegne

- Pinlig at Ap ikke vet at det er ikke-vestlige innvandrere som begår voldtektene, sier Mazyar Keshvari (Frp).

 Kunnskapsløst: Mazyar Keshvari (Frp) mener Arbeiderpartiets utspill viser mangel på kunnskap.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Kunnskapsløst: Mazyar Keshvari (Frp) mener Arbeiderpartiets utspill viser mangel på kunnskap. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag meldte Dagbladet at byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn (Ap) ønsker en oversikt over hvem voldtektsmennene i Oslo er. Det får Fremskrittspartiet til å se rødt.

Ikke fulgt med
- Dette vitner om mangel på kunnskap, Rieber-Mohn kan umulig ha fulgt med i debatten, sier Frps Mazyar Keshvari.

I følge Keshvari er det ingen tvil om hvem Oslos voldtektsmenn er.

- Politiet i Oslo har flere ganger rapportert at overfallsvoldtektene i Oslo begås av ikke-vestlige innvandrere. Mange av dem asylsøkere som har fått avslag på søknaden sin, sier Keshvari.

Han mener at dersom asylsøkere med avslag på søknaden hadde blitt holdt i lukkede asylmottak, ville antall overfallsvoldtekter gått betydelig ned.

- Libe Rieber-Mohn krever mer og synligere politi i gatene, men etter seks år med Arbeiderpartiet ved roret er det færre politifolk enn noensinne, sier han. - Det Arbeiderpartiet viser her er at de mangler tiltak, de mangler virkemidler, og de mangler kunnskap.

Oppfølging
Nikolai Astrup, nestleder i Oslo Høyre, er enig med Rieber-Mohn om at noe må gjøres.

- Mennesker fra krigsrammede områder har ofte opplevd svært traumatiske hendelser, og trenger muligens mer oppfølging, sier Astrup. Han mener derfor tiltak må settes inn slik at disse risikogruppene ikke begår slike voldshandliger.

Astrup reagerer på det han mener er et eksempel på dobbelkommunikasjon fra Arbeiderpartiets side.

- Byrådslederkandidaten setter i og for seg bjellen på sauen, med tanke på at dette er en jobb for justisministeren. Men det hun da trenger er jo et regjeringsskifte - ikke et byrådsskifte, sier han. Alle av Rieber-Mohns forslag er opp til regjeringen å gjennomføre, det er ikke beslutninger som tas på et kommunalt nivå. Det eneste av forslagene hun kommer med som hun vil kunne gjøre noe med som byrådsleder er mer belysning - og det har vi allerede vedtatt, avslutter han.

 Dobbeltkommunikasjon:  Høyres Nikolai Astrup mener Libe Rieber-Mohn bør ta en telefon til sitt eget parti.
Foto: Morten Holm / Scanpix
Dobbeltkommunikasjon: Høyres Nikolai Astrup mener Libe Rieber-Mohn bør ta en telefon til sitt eget parti. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer