Flau satire

Et håpløst forsøk på å skrive en samfunnskritisk krim

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedpersonene i «Sydkorset» er de tre vi møtte i «Vepsebolet»: Politisjef Judy Hammer, visepolitimester Virginia West og konstabel Andy Brazil.

Det var hennes første bok uten patolog Kay Scarpetta, og var en utmerket krim. Men denne gangen bærer det galt av sted fra begynnelsen. Fordi Hammer, West og Brazil var så flinke til å rette opp oppklaringsstatistikken i Charlotte, North Carolina, er de nå blitt flyttet til Richmond, Virginia, for å få skikk på politiets arbeid der. Allerede da skjønner man at alt ikke er som det skal være. Sånt skjer ikke i virkeligheten, og realisme er faktisk forventet av Patricia Cornwell. I stedet får vi en satirisk og til dels usammenhengende fortelling som kjører med ett hjul i grøfta hele veien.

En blodtørstig ungdomsgjeng, et par rabiate sørstatsforkjempere og noen slitsomme besteborgere er hva våre tre helter har å stri med. Det som skal være morsomt, blir bare pinlig, og de eneste genuint morsomme sidene er den lille rettssalsscenen mot slutten (side 286 og deromkring), men da er jo boka nesten slutt.

Hovedtemaet i «Sydkorset» er ungdomskriminalitet og visse aspekter ved amerikansk lov, men Cornwell leverer ikke noe overbevisende debattinnlegg. Hun er rett og slett ingen humorist, og det må være lov å spørre hvorfor denne boka i det hele tatt er gitt ut.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 217713081


Varnish cache server