Flau togfører lammet trafikken på Oslo S

Ingen ville vedkjenne seg falsk nødalarm.

FULL STOPP: Trafikken på Oslo S ble rutinemessig stoppet i 20 minutter etter den falske nødalarmen. Illustrasjonsoto: KNUT FALCH/SCANPIX
FULL STOPP: Trafikken på Oslo S ble rutinemessig stoppet i 20 minutter etter den falske nødalarmen. Illustrasjonsoto: KNUT FALCH/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): All togtrafikk til og fra Oslo sentralstasjon stoppet opp i 20 minutter i ettermiddag. Årsak: En ukjent lokfører kom til å utløse nødalarmen, men ingen ville innrømme feilen. Derfor ble trafikken rutinemessig stoppet.

- Det var ingen nødssituasjon. Alarmen gikk på et av togsettene, men ingen av lokførerne ville vedkjenne seg å ha utløst den, forklarer informasjonssjef for Jernbaneverket Øst, Thor Erik Skarpen, til Dagbladet.

- Dermed stanset vi alle togene i 20 minutter mens vi rutinemessig sjekket om det hadde oppstått problemer noe sted.

Den falske nødalarmen gikk ca. klokka 16.30. Operasjonssentralen ved Oslo politidistrikt opplyser til Dagbladet at alarmen aldri ble innrapportert til politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer