<strong>NY LEDER:</strong> På Venstres landsmøte i Sarpsborg ble Trine Skei Grande i dag valgt til ny leder i partiet.  Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
NY LEDER: På Venstres landsmøte i Sarpsborg ble Trine Skei Grande i dag valgt til ny leder i partiet. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

- Flaut å være SV

Nyvalgte Trine Skei Grande latteliggjør SV som miljøparti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||SARPSBORG (Dagbladet): Da den ferske partilederen tok ordet til stor, stående applaus:

- Takk, men folkens nå må vi snakke politikk, sa Skei Grande.

Og politikk ble det - i sin første tale som partileder la Skei Grande vekt på to hovedtema: Skole og miljø.

- Noen av oss vokste opp med Politimester Bastian som ideal. Denne regjerningas ideal tror jeg er Tante Sofie. Regjerningen ønsker å lovregulere gange på rødt lys og røyking på åpen gate. Jeg er sikker på at de snart påbyr at man skal holde i gelenderet når man går ned trappa.

Hun viet mye tid til å kritisere den sittende regjeringa, og hun la ikke fingrene i mellom om hva hun synes om den rødgrønne innsatsen.

- Gjennom fem år i regjering har de som sitt eneste synlige resultat i skole- og utdanningspolitikken en lovpålagt banan, sa Skei Grande.

- Den viktigste investeringen i fremtiden er skolen. Nøkkelen er bedre og mer motiverte lærere. Derfor er investering i læreren Venstres viktigste skolesak. Ikke lovpålagte bananer.

Flaut for SV Skei Grande brukte store deler av talen sin på å kritisere SVs jobb i regjeringa:

- Det må være flaut å være med i SV. SV i regjering har vi sett ni av ti vindkraftverk bli lagt på is. Det har blitt satt ny norgesrekord i leting etter olje og gass. SV har gitt opp, sa hun.

- Den debatten vi hadde i Stortinget om denne avgiften er den eneste gangen jeg faktisk har sett statsministeren virkelig argumentere med innlevelse — og det for avgift på et klimatiltak, sa Skei Grande til latter fra partifellene.

På spørsmål om hun var litt for krass mot SV svarte Skei Grande at hun snarere tvert i mot hadde prøvd å være litt mild:

- De har sviktet på sine to hovedområder på miljøvern og fattigdom. Jeg hadde i alle fall trodd de ville ha valgt seg ett område å lykkes på, sier Skei Grande til Dagbladet.

Nevnte ikke dårlige resultater Skei Grande kom ikke inn på Venstres dårlig oppslutning ved valget eller nye nedslående  meningsmålinger.

Hun nevnte heller ikke mulighet for andre og nye samarbeidspartnere.

Overfor Dagbladet ønsket ikke å si noe om hvorfor hun ikke nevnte dårlige resultater og veien videre i sin tale:

- Jeg har hatt nytt sentralstyre i to minutter, og nå skal vi samles og stake ut mål, sier Skei Grande til Dagbladet.

- Hadde det blitt for deprimerende å snakke om ?

- Jeg er ikke særlig depressiv av meg, svarte partilederen.

KjerneområderFem områder Skei Grande pekte på fem områder som hun vil prioritere, og som skal få en milliard kroner årlig: lærere, forsking, selvstendignæringsdrivende, jernbane og fattigdom.

- Jeg gleder meg til å fronte et klart og tydelig alternativ som bør appellere til mange ved valget i 2011. Vi skal bygge det mest radikale borgelige partiet, avsluttet Skei Grande.

Under dagens landsmøte ble Helge Solum Larsen valgt som nestleder, og Ola Elvestuen ble gjenvalgt som andrenestleder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer