<strong> MÅ LÆRE:</strong>  Høyskolelektor ved Handelshøyskolen BI Cecilie Staude, mener Frp må dra lærdom av sine feil.  Foto: Privat
MÅ LÆRE: Høyskolelektor ved Handelshøyskolen BI Cecilie Staude, mener Frp må dra lærdom av sine feil. Foto: Privat Vis mer

- Flaut for partiledelsen

Kommunikasjonsekspert Cecilie Staude mener Frp må dra lærdom av sine feil, ikke bare gjenta dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Staude, som har flere år som kommunikasjonsrådgiver bak seg, underviser for tiden ved Handelshøyskolen BI ved institutt for markedsføring. I likhet med flere andre reagerte hun sterkt på uttalelsene til Carl I. Hagen hvor han ytret et ønske å begrense etterforskningen av terroren 22. juli, og skrev et blogginnlegg kalt «Fremskrittspartiets løse kanoner».

- Denne saken føyer seg inn i en rekke av slike saker Frp har hatt. Gang på gang har vi sett at enkeltpolitikere sine soloutspill fra et kommunikasjons-perspektiv fremstår som en katastrofe. Det skader partiet, det er pinlig og det må være flaut for partiledelsen å nok en gang måtte håndtere en enkeltpersons uttalelser.

Omdømmekrise
Både partileder Siv Jensen og nestleder i Frp Per Sandberg har tatt avstand fra Hagens uttalelser. Staude mener partiet opplever en omdømmekrise, og at partiet snart må lære av sine feil.

- Det er flaut å se på, når man har så mange liknende saker som er så ødeleggende. De har hatt Birkedal-saken, og for noen uker siden valgte Siv Jensen en håpløs strategi når pressen begynte å stille krasse spørsmål om koblingen mellom Anders Behring Breivik og Frp. Og nå altså dette utspillet fra Carl I. Hagen. Partiet burde bruke sine ressurser på partipolitiske saker, og ikke på å rydde opp etter enkeltpersoners soloutspill.

Lite troverdig
Hun mener det beste Hagen kan gjøre nå er å beklage seg, men peker på at dette er en strategi som litt for ofte har blitt brukt av partiet i det siste.

- Hagen bør beklage seg, og det er kanskje naturlig å tro at partiledelsen også vil oppfordre ham til det. Det at en politiker tar selvkritikk mener jeg viser styrke, men det er samtidig en grense for hvor ofte man kan gjøre dette. Når det skjer med så korte tidsintervaller som vi har sett med Frp ender det til slutt opp med å bli lite troverdig.

Lever av ord
- Når man lever av å bruke ord, slik Hagen gjør, må man mer enn noen gang tenke over hvilke ord som brukes nå etter 22.juli-hendelsene. Ord som ble brukt før kan kanskje ikke brukes lenger, og kan fremstå som krenkende etter alt det som nå har hendt.

<strong> BØR BEKLAGE:</strong>  - Hagen bør beklage seg, og det er kanskje naturlig å tro at partiledelsen også vil oppfordre ham til det, sier kommunikasjonsekspert Cecilie Staude. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet
BØR BEKLAGE: - Hagen bør beklage seg, og det er kanskje naturlig å tro at partiledelsen også vil oppfordre ham til det, sier kommunikasjonsekspert Cecilie Staude. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer