- Flaut og tåpelig at Norge ikke tar imot flere flyktninger

Sigrid Bonde Tusvik med appell foran Stortinget.

VIL HJELPE FLERE-SELFIE:  Sigrid Bonde Tusvik og et hundretalls mennesker møtte opp foran Stortinget for å vise solidaritet med de mange millionene mennesker som nå er på flukt. Selfie-foto: Sigrid Bonde Tusvik
VIL HJELPE FLERE-SELFIE: Sigrid Bonde Tusvik og et hundretalls mennesker møtte opp foran Stortinget for å vise solidaritet med de mange millionene mennesker som nå er på flukt. Selfie-foto: Sigrid Bonde TusvikVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hundre mennesker dukket opp foran Stortinget klokka 13 i dag for å vise sin solidaritet i aksjonen for mennesker på flukt, i anledning den europeiske aksjonsdagen for flyktninger:  «8000 flyktninger er ikke nok», sier konferansier Sigrid Bonde Tusvik og utdyper for Dagbladet:

- Jeg synes det er rett og rimelig å ta en omkamp på kvoteflyktningene, fordi vi ser at det er mye større behov. Det hadde vært en gave når man snakker om det å ta imot flyktninger, at det ikke bare er Tyskland og Sverige som blir trukket fram som de fine landene, men at norge hadde vært med. At det i hvert fall var tre navn som ble nevnt, og som gjorde innsatsen, sier hun og fortsetter:

Vil ha omkamp - Det er flaut å ikke gjøre det. Jeg synes det er helt tåpelig å ikke ta imot flere flyktninger.

Flere av demonstrantene hadde meg seg plakater der det stod «Omkamp for Syria». Audun Lysbakken (SV), Knut Arild Hareide (KrF), Trine Skei Grande (V) og Rødt-leder Bjørnar Moxnes var også på plass. Deres parti ønsker også å ta imot langt flere kvoteflyktninger fra Syria enn de 8000, som ble vedtatt å ta inn i løpet av de neste tre årene i asylavtalen på Stortinget tidligere i år.

- Vi tok inn 12 000 flyktninger under Balkan-krigen. Selv om jeg var veldig ung den gangen, kan jeg ikke huske at det var den debatten vi har i dag. Når vi vet at så mange mennesker er på flukt, og når man ser sånne bilder... Når du går gjennom hele Europa og Russland, og når du sykler over grensa til Kirkenes, da trenger du hjelp. Det er ingen mennesker som gjør noe sånt frivillig, sier Tusvik.

- Rart Humoristen synes at norske partier er veldig like, og mener mange har problemer med å se hva som skiller partiene når de skal stemme med valg.

- Jeg synes det er veldig rart at partiene er så forskjellige når det kommer til menneskeverd. Det at folk ikke tar inn over seg det som nå skjer, det er helt utrolig.