«Flaut, pinlig og tankevekkende»

Slik reagerer politikerne på at Norge tapte utvisningssak i Strasbourg.

VANT: Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg har kommet fram til at å sende søsknene Abbas og Fozia Butt ut av Norge vil være et brudd på menneskerettighetene. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
VANT: Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg har kommet fram til at å sende søsknene Abbas og Fozia Butt ut av Norge vil være et brudd på menneskerettighetene. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg kom i dag fram til at utvisning av søskenparet Johangir Abbas og Fozia Butt, som har vokst opp i Norge, vil være et brudd på menneskerettighetene.

Søskenparet kom til Norge fra Pakistan sammen med sin mor i 1989, da de var tre og fire år gamle. I mange år har de nå kjempet mot norske myndigheter for å få lov til å bli i landet.

- Det er hårreisende at norske myndigheter har lagt mest vekt på innvandringsregulerende hensyn i denne saken. Søskenparet har nærmest tilbrakt hele sin barndom og ungdom i Norge, sier Venstreleder Trine Skei Grande i en pressemelding.

- Det bør være tankevekkende og pinlig for den rødgrønne regjeringa at deres behandling av barn får en så klar reprimande fra Strasbourg. Jeg håper vi ser en noe mer ydmyk tone fra justisministeren på dette området, sier Skei Grande

- Flaut AUF-leder Eskil Pedersen mener det rett og slett er flaut at Norge dømmes i menneskerettighetsdomstolen i forbindelse med en sånn type sak.

- Jeg mener dette er bevis på at vi ikke har funnet den riktige balansegangen i forhold til mindreårige og unge asylsøkere som vokser opp i Norge, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer