TATT: Politiet mener de tre mennene som i natt ble pågrepet i Vestfold, har stått bak en rekke butikktyverier hovedsakelig i Vestfold. Bare timer etter at disse overvåkningsbildene ble vist på «Åsted Norge» på TV 2, ble mennene tatt av politiet. Skjermdump: TV 2
TATT: Politiet mener de tre mennene som i natt ble pågrepet i Vestfold, har stått bak en rekke butikktyverier hovedsakelig i Vestfold. Bare timer etter at disse overvåkningsbildene ble vist på «Åsted Norge» på TV 2, ble mennene tatt av politiet. Skjermdump: TV 2Vis mer

Flaxlodd-bande fra «Åsted Norge» tatt etter intens politijakt i natt

Robbet en håndfull butikker i Vestfold med stjålet bil - i natt ble de tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Vestfold stoppet rundt 00.30 natt til tirsdag en grå Volkswagen Touran ved Hof i indre Vestfold.

Bilen ble stjålet i Sandefjord for et par uker siden, og politiet knyttet den opp mot minst seks innbrudd de to siste ukene i Vestfold og Buskerud.

Men de tre mennene i bilen ville ikke la seg stanse så lett. De forsøkte å stikke av med bilen, før de ble stanset kort tid etterpå. Én av mennene ble da pågrepet, mens de to andre stakk til skogs.

- Det er snakk om tre menn fra Øst-Europa i slutten av 20-åra og begynnelsen av 30-åra, sier operasjonsleder Johs Nysæter i Sørøst politidistrikt til Dagbladet.

Tatt etter hundesøk

Politiet ga seg imidlertid ikke i nattas mulm og mørke. En av mennene ble raskt tatt igjen og plukket opp på et jorde. Den tredje av de mistenkte innbruddstyvene var imidlertid vanskeligere å få has på.

- Vi satte i gang med hundesøk etter tredjemann. Etter omkring én time og 50 minutter lyktes vi med å få tak i ham. Alle er nå brakt til arresten og vil bli avhørt utpå dagen i dag, sier Nysæter.

Skal vi tro politiet, var det slett ikke tilfeldig at de tre ble pågrepet nå. I mandagens episode av TV 2-programmet «Åsted Norge» ble det vist overvåkningsbilder av mennene som gjør innbrudd i en Spar-butikk i Svarstad i Vestfold.

Flaxlodd, kjøtt og tobakk

Det medførte en god del tips. I tillegg visste politiet at mennene vanligvis slo til mot butikker i grisgrendte strøk i indre Vestfold på nattestid.

- Dette er også godt politiarbeid. Bilen har vært involvert i forbindelse med sakene som har vært rullet opp. Vi har hatt fokus på disse hendelsene og har hatt patruljer i området for å fange opp dette. Det har vært en velfundert taktikk som har betalt seg, sier Nysæter.

Modus for de tre antatte mennene har vært det samme hver gang. Seint på kvelden har de maskert seg og brutt seg inn i butikker. Der har de rasket med seg alt av Flaxlodd, vekslepenger, tobakk og kjøtt.

CHATTER OM OVERGREP: Klippet, som først ble vist på «Åsted Norge» på mandag 27. februar, viser en omfattende pågripelse av mannen i 50-åra. På grunn av politispanernes «slåsskamp», klarer de å pågripe mannen på fersk gjerning. Video: Politiet / Redigering: Åsted Norge Vis mer