Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere advart etter meslingutbrudd på fly

En flypassasjer på et fly til Oslo hadde meslinger. Nå varsler Folkehelseinstituttet alle passasjerene på flyet.

VARSLET: Folkehelseinstituttet har varslet flypassasjerer om at en passasjer på fly til Oslo hadde meslinger. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
VARSLET: Folkehelseinstituttet har varslet flypassasjerer om at en passasjer på fly til Oslo hadde meslinger. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer

Folkehelseinstituttet har advart flere personer søndag kveld om at en medpassasjer på et fly fra Bangkok i Thailand til Oslo hadde meslinger.

- Når vi får bekreftet at en flypassasjer har vært syk med meslinger, er det rutine å sende ut melding til alle på flyet, sier overlege Siri Helene Hauge ved Folkehelseinstituttet til VG.

E-post

Passasjerene i det aktuelle flyet ble varslet på epost.

Meslinger er svært smittsomt. Dersom man ikke er vaksinert eller hatt sykdommen før, er risikoen stor for å få sykdommen dersom man blir eksponert.

- Er man vaksinert, trenger man ikke gjøre noe, da vaksinen er svært effektiv. Dette er imidlertid en påminnelse om at alle som får tilbud om vaksinen, bør ta denne, sier Hauge.

Folkehelseinstituttet fikk beskjed om den syke passasjeren via internasjonale nettverk, som diagnostiserte pasienten utenfor Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media