Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Flere al-Qaida-medlemmer pågrepet i Sør-Spania

Skal ha vært i besittelse av eksplosiver og gift.

 VALENCIA 27. MARS:  Spansk politi gikk til aksjon og pågrep et antatt medlem av al-Qaida i byen Valencia. Mannen hadde lagt ut videoer på nettet som spansk politi mente oppfordret til terror. AFP PHOTO / JOSE JORDAN
VALENCIA 27. MARS: Spansk politi gikk til aksjon og pågrep et antatt medlem av al-Qaida i byen Valencia. Mannen hadde lagt ut videoer på nettet som spansk politi mente oppfordret til terror. AFP PHOTO / JOSE JORDAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre personer mistenkt for å være medlemmer av terror-organisasjonen al-Qaida har blitt pågrepet sør i Spania, melder BBC News.

Pågripelsen av de tre personene bekreftes av en kilde i påtalemyndigheten overfor nyhetsbyrået AFP. Personene skal ha blitt pågrepet i Cadiz-provinsen.

To av de pågrepne skal være fra Tsjetsjenia mens den siste personen fra Tyrkia. Ifølge Al Jazeera fant politiet både gift og eksplosiver ved pågripelsen av personene.

De tre skal ha planlagt ett attentat i Spania, ifølge BBC. Minst en av de arresterte skal ha fått terror-trening i Pakistan.

Nettstedet skriver videre at det er ventet at innenriksminister, Jorge Fernandez Diaz, vil komme med en uttalelse om pågripelsen.

11. mars 2004 ble landet rammet av terroren da 191 mennesker ble drept og over tusen skadet etter en bombe på et pendlertog i Madrid. En gruppe med tilknytning til al-Qaida er mistenkt for å stå bak angrepet.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media